Belliash Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Witam, Mam pytanie o pas bezpieczenstwa. Mianowicie po zapieciu pasa w 2 rzedzie siedzen, tuz za kierowca komputer pokladowy twierdzi ze pas jest nadal nie zapiety. Zapala sie wykrzyknik a na wyswietlaczu jest pusta kropka za kierowca. Co moze byc przyczyna takiego stanu rzeczy? Jak podejs do tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 pusta czyli zapięty,reszta kropek pełna czyli nie zapięteto i się pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belliash Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 No dobrze, jak jak z tylu nikt nie siedzi, nic nie jest polozone, a na wyswietlaczu mam zolty wykrzyknik i informacje o niezapietym pasie... Od lewej 1 kropka pusta i pozniej 2 pelne. Co wiecej, czasem sie taki komunikat pojawia a czasem nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Witam, Sprawdź podłączenie czujników nacisku w tylnej kanapie (siedzisku). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belliash Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Jak to zrobic? Rozumiem, ze jesli to jest problemem, to po zapieciu pasow z tylu kontrolka powinna zgasnac bez wzgledu na to czy ktos tam siedzi czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 jeśli masz pusta kanapę z tyłu to powinieneś miec 3 kropki pełne i palić się powinien przez jakiś czas trójkąt a skoro nikt nie siedzi a mimo to masz jedną pustą kropkę to masz problem z instalacją od danego pasaz tyłu nie ma czujnika wagowego, tylko w zapięciach pasa.przyjrzyj się dokładnie zobaczysz idące tam kable 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belliash Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Rzeczywiscie sa kable w oslonie do kazdego zapiecia. Na wyswietlaczu wyglada to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XKrawiecX Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 U mnie jest dokładnie tak samo.Daj znać ja wyczaisz gdzie jest usterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belliash Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Nie wazne czy za kierowca ktos siedzi czy nie, czy ten pas jest zapiety czy nie... Wyglada to dokladnie tak samo za kazdym razem... (o ile w ogole sie pojawia taki komunikat - bo nie zawsze sie pojawia). Nie wiem, czy sam wczesniej nie znajdziesz rozwiazania - wtedy vice versa - podziel sie rozwiazaniem na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Adamczyk Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Może być uszkodzony przewód. Miałem to samo. Montowałem fotelik samochodowy i uszkodziłem.Usiądź z tyłu auta włącz zapłon i poruszaj każdym kablem przy pasach tylnych i będziesz widzieć. Jeśli uszkodzony można polutować albo kupić używkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belliash Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Rozumiem, ze usterki szukac tuz za kierowca? Pozwolcie ze sie upewnie - skrajnie lewa pusta kropka oznacza pas zapiety... bo swieci sie nawet kiedy nikt tam nie siedzi i pas jest niezapiety Jesli tak, to w weekend sprawdze ta wiazke kabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r69 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Sądzę, że to połączenia kabli, gdzieś przy jakiejś kostce. Miałem coś takiego podobnego w innym aucie. Uaktywniało się gdy fotel był przesuwany, po pewnym czasie błąd znikał, popatrzyłem na połączenia i winowajcą okazała się wtyczka łączeniowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XKrawiecX Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Ja u siebie znalazłem usterkę.Pod kanapą po prawej i lewej masz kostkę z 4 przewodami,połącz je na stałe pomijając kostę lub jeżeli denerwuje cię palący się ciągle wykrzyknik z niezapiętymi pasami zewrzyj przewody parami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belliash Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Mysle ze zlokalizowalem usterke: Zastanawiam sie tylko jak to naprawic? To zapiecie pasa sie jakos rozbiera? Gdzie dokladnie ten przewod powinien byc podlaczony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Mysle ze zlokalizowalem usterke: Zastanawiam sie tylko jak to naprawic? To zapiecie pasa sie jakos rozbiera? Gdzie dokladnie ten przewod powinien byc podlaczony? Tu masz krok po kroku jak zdemontować pasy. Co prawda nie jest to +2 ale zasada jest chyba podobna. Na jednym ze zdjęć widać te zblokowane pasy z instalacją zakończoną kostką. Prawdopodobnie ktoś u Ciebie tą kostkę obciął http://nissan-qashqai.dv13.ru/sistemy-bezopasnosti/sistema-passivnoj-bezopasnosti-srs/zamena-zadnego-remnya-bezopasnosti/ Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belliash Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Serio musze wszystko rozbierac? Ten kabelek jest poprostu oderwany od zapinki pasa bezpieczenstwa. W pozostalych pasach wchodzi do tej czarnej puszki z czerwonym przyciskiem do odpinania pasa. W tym jednym konkretnym pasie nie - jest poprostu kabelek osobno. Myslalem, aby rozebrac ta puszke do ktorej podpina sie pas i tam albo przykrecic albo przylutowac ten przewod - ew. w razie potrzeby go przedluzyc. Mam wrazenie ze usterka jest jakby z 2 strony niz to co w zalaczonej instrukcji. Pytanie tylko czy da sie to ponownie podlaczyc? Czy trzeba wymienic cale zapiecie wraz z tym kabelkiem i kostka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 (edytowane) Serio musze wszystko rozbierac? Ten kabelek jest poprostu oderwany od zapinki pasa bezpieczenstwa. W pozostalych pasach wchodzi do tej czarnej puszki z czerwonym przyciskiem do odpinania pasa. W tym jednym konkretnym pasie nie - jest poprostu kabelek osobno. Myslalem, aby rozebrac ta puszke do ktorej podpina sie pas i tam albo przykrecic albo przylutowac ten przewod - ew. w razie potrzeby go przedluzyc. Mam wrazenie ze usterka jest jakby z 2 strony niz to co w zalaczonej instrukcji. Pytanie tylko czy da sie to ponownie podlaczyc? Czy trzeba wymienic cale zapiecie wraz z tym kabelkiem i kostka? Prawdopodobnie tej części nie rozbierzesz w "normaly" sposób. Poniżej filmik jak to zrobić. Może popatrz na Allegro. Może warto kupić używkę https://allegro.pl/kategoria/wyposazenie-wnetrza-pasy-bezpieczenstwa-18894?string=qashqai&bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMzQ1MDA4MTEAMjIzNzI2AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=65922934-55a7-40d1-99d5-3e870d4b8438&order=d&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-wp-aut-1-1-0328 albo tak jak pisałem powyżej Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez Author53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belliash Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Przyznam szczerze, ze myslalem iz bedzie to prostrze Ale moze rzeczywiscie w tym wypadku, lepiej ebdzie kupic poprostu sprawna czesc i wymienic calosc... Musze to przemyslec. Dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi