jarek21 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 witam mam nowego kaszkaja niby wszystko jest oki ale zauważyłem że jak odpalam oczywiście silnik zimny obroty są za wysokie później po jakimś czasie obroty spadają czy tak ma być ja sobie myślę że to może być ssanie oczywiście silnik benzyna 1,6 może mi ktoś pomoże w tej kwestji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Tak ma być, zawsze zimny silnik ma nieco wyższe obroty jałowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 witam mam nowego kaszkaja niby wszystko jest oki ale zauważyłem że jak odpalam oczywiście silnik zimny obroty są za wysokie później po jakimś czasie obroty spadają czy tak ma być ja sobie myślę że to może być ssanie oczywiście silnik benzyna 1,6 może mi ktoś pomoże w tej kwestjiWysokie tzn ile i przez jaki czas? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 a jakie są to obroty ?opisz dokładniej ale to jest normalne jak wyżej pisalizimny zawsze ma duże obroty pochodzi chwilę na jałowym same zmaleją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek21 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Wysokie tzn ile i przez jaki czas? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka jak odpalę to samochód to obroty około 1600 po jakimś czasie maleja do normalnych gdzieś około 10 minut pózniej jest w normie na wszystko bym sie zgodził ale w tej chwili mamy temperatury dodatnie a auto ma przejechane zaledwie 250km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 ale rano to normalne i gdy auto dłużej postoi to tez normalne nawet w lecie na chwilę,ale to na chwilę ssanie sie włączało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 1600 to mimo wszystko trochę dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 1600 to mimo wszystko trochę dużo. to fakt około 1300 chyba powinno być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 U mnie też zaraz po uruchomieniu trzyma te 1600 rpm ale po kilkunastu sekundach obroty stopniowo opadają. Jakieś 10 miesięcy temu był na wymianie świec oraz czyszczeniu jak i adaptacji przepustnicy (jeśli to ma znaczenie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.