konrad4973 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Witam wszystkich nissanowców , potrzebuje informacji czy skrzynia cvt w 1.6 dig jest taka sama co w zwykłym 1.6 ? Ewentualnie którą jest bardziej awaryjna bo słyszałem że są z nimi problemy? W serwisie nissan nie chcą podać nawet symbolu skrzyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 a gdzie słyszałeś, że awaryjna, bo ja słyszałem że bardzo rzadko zdarzają się awarie - tylko niektórzy nie mogą znieść jazdy jak skuterem. W moim żuku 2011 na razie - odpukać - bezawaryjna. Z tego co się orientuję to JATCO - w nowych wersjach Xtronic tylko nie wiem od którego roku - i to już inna konstrukcja nie mająca prawie nic wspólnego z poprzednim CVT. A w ogóle to po co ta wiedza - myślisz nad zakupem czy przekładką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Witam wszystkich nissanowców , potrzebuje informacji czy skrzynia cvt w 1.6 dig jest taka sama co w zwykłym 1.6 ? To nie są te same skrzynie - to widać choćby po sterowaniu. Natomiast był kiedyś taki dłuższy wątek o skrzyniach CVT w Juke i ktoś obeznany napisał, że w ogóle to były trzy rodzaje: RE0F10B, RE0F10D i RE0F11A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad4973 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 A która jest najbardziej trwałą i jaki ma symbol do 1.6 dig? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 trwałe to są chyba wszystkie, pod warunkiem, że będziesz normalnie jeździł, tzn. bez zwijania asfaltu i bez offroadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel_I Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 A która jest najbardziej trwałą i jaki ma symbol do 1.6 dig? W wolnossącym 1.6 jest RE0F10B. RE0F11A funkcjonuje pod nazwą Xtronic CVT i to jest chyba najlepsza opcja, szczególnie w wersji z łopatkami przy kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.