Szamik Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Do szału doprowadza mnie drgania na dołkach tylnej klapy. Z tego co widziałem regulacji na "ryglu" nie ma. Moze na samym zamku. Jakieś podpowiedzi!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabb Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Obejrzyj i wykręć lub wymień jeśli sklepane gumowe odboje z boku klapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Do szału doprowadza mnie drgania na dołkach tylnej klapy. Z tego co widziałem regulacji na "ryglu" nie ma. Moze na samym zamku. Jakieś podpowiedzi!!!! Z kąd pewność ,że winna jest klapa? W jaki sposób to sprawdziłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Do szału doprowadza mnie drgania na dołkach tylnej ... masz z tylu szuflady pod polka? to one maga wpadac w drgania i byc przyczyna wydawanych dzwiekow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szamik Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Aabb zanim przeczytałem odpowiedź tak zrobiłem.jest gitara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sental17 Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Witam Czy ktoś się spotkał się w Nissan MURANO Z50 USA 2005r podczas jazdy wyłącznie na nierównościach z dobiegającym z tyłu auta dziwnym hałasem tak jakby uderzała podczas jazdy na nierównościach klapa , obudowa klapy lub być może roleta ? Jak wyeliminować tą przypadłość ponieważ jest to dosyć uciążliwe szczególnie ze na równym asfalcie jest cisza wewnątrz auta to natomiast na wybojach słychać ten męczący hałas , Czy ktoś miał tak w swoim Z50 ? Co trzeba zrobić aby ten hałas usunąć ? Co to hałasuje waszym zdaniem ? klapa ? roleta bagażnika ? nie jest dźwięk stukania tylko tak jakby plastikowa klapa a raczej jej materiał miał wadę konstrukcyjną i uderzał na wybojach obudową o obudowę wewnętrzną klapy , czytałem jakiś czas temu w internecie ktoś napisał że jest to wada konstrukcyjna plastikowej klapy w murano Z50 i wszystkie modele tak mają i że ponoć nie wiele da się z tym zrobić , Pytanie do użytkowników murano Z50 którzy spotkali się z takim lub podobnym problemem to będą wiedzieć o czym piszę Czy komuś udało się wyeliminować tą wadę i jeśli tak to proszę napisać szczegółowo w jaki sposób Bardzo proszę o pomoc ponieważ jest to dosyć uciążliwe Z góry dziękuję za fachowe porady , sposoby i patenty pozdrawiam wszystkich forumowiczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissekx31 Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 W dniu 13.09.2018 o 19:53, sental17 napisał: Witam Czy ktoś się spotkał się w Nissan MURANO Z50 USA 2005r podczas jazdy wyłącznie na nierównościach z dobiegającym z tyłu auta dziwnym hałasem tak jakby uderzała podczas jazdy na nierównościach klapa , obudowa klapy lub być może roleta ? Jak wyeliminować tą przypadłość ponieważ jest to dosyć uciążliwe szczególnie ze na równym asfalcie jest cisza wewnątrz auta to natomiast na wybojach słychać ten męczący hałas , Czy ktoś miał tak w swoim Z50 ? Co trzeba zrobić aby ten hałas usunąć ? Co to hałasuje waszym zdaniem ? klapa ? roleta bagażnika ? nie jest dźwięk stukania tylko tak jakby plastikowa klapa a raczej jej materiał miał wadę konstrukcyjną i uderzał na wybojach obudową o obudowę wewnętrzną klapy , czytałem jakiś czas temu w internecie ktoś napisał że jest to wada konstrukcyjna plastikowej klapy w murano Z50 i wszystkie modele tak mają i że ponoć nie wiele da się z tym zrobić , Pytanie do użytkowników murano Z50 którzy spotkali się z takim lub podobnym problemem to będą wiedzieć o czym piszę Czy komuś udało się wyeliminować tą wadę i jeśli tak to proszę napisać szczegółowo w jaki sposób Bardzo proszę o pomoc ponieważ jest to dosyć uciążliwe Z góry dziękuję za fachowe porady , sposoby i patenty pozdrawiam wszystkich forumowiczów To jest dział XTrail a nie Murano Pozdrowienia Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.