Radek_sl Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Witajcie, po poskładaniu auta nie działa wskaźnik temperatury silnika, zanim zacznę grzebać powiedzcie proszę czemu w obudowie termostatu są dwa czujniki i który jest od wskaźnika. Silnik to 2,5 D wolnossacy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/52490-terrano-27-td-czujnik-temperatury-i-termostat/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek_sl Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Dziękówa już wiem po co drugi. O ile dobrze kminie to drugi czujnik odpowiedzialny jest za dodatkową świecę w kolektorze ssącym która zapewne uruchamia się tylko w bardzo niskich temperaturach. To tak jak odpalanie auta "na kopciucha" Chcę wywalić wiskoza i wstawić elektryczne gdzieś doczytałem na innym wątku że od passata wręcz plug and Play. Czy któryś z czujników można wykorzystać do załączania tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1305 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 nie można ,musisz posiadać termowłącznik ,o wentylatorach ja pisałem mam takie do tej pory ,Zobacz przy jakiej temp otwiera się termostat i termowłącznik musi mieć wyższą w moim przypadku to było termostat 76 a termowłącznik 78 z tego co pamiętam ,jak będziesz potrzebował więcej info to pomoge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.