piotreks2013 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Tak kończy się zaufanie do mechanika, po przejechaniu ok 150 km po wymianie kół odpadło jedno z nich nie zdążyłem dojechać do MOP żeby sprawdzi dociągnięcie śrub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Dobra praktyka mówi,że trzeba sprawdzić mocowanie kół po 80-100 km ( nawyk mam od czasu Fiata 126p ). .... nie mniej szkoda Patrola... fajna baza do zrobienia off-roadowego potwora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Jakieś większe straty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreks2013 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 bez tragedii felga, opona, tarcza, osłona tarczy, porysowany błotnik da się przeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 rany odniesione nie z własnej winy i to na asfalcie, to musiało boleć dobrze że koło nie wskoczyło komuś przez przednią szybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rethempthoor Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 A majsterek poczuwa się do winy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Jak zmieniam koła to majsterki zawsze karzą mi przyjechać za dzień/dwa na dokręcenie - generalnie zawsze trzeba to skontrolować - jego wina taka że pewnie o tym nie powiedział - a nie każdy jak widać o tym wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreks2013 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 A majsterek poczuwa się do winy? Na początku nie było problemu przyznał się, przeprosił i stwierdził że pokryje koszty naprawy, jak zorientował się ile co kosztuje i nie da się tego tanio zrobić to stwierdził że jednak nie będzie naprawiał na szczęście mam autocasko i mam nadzieje że ubezpieczyciel mu tego nie odpuści. Jak zmieniam koła to majsterki zawsze karzą mi przyjechać za dzień/dwa na dokręcenie - generalnie zawsze trzeba to skontrolować - jego wina taka że pewnie o tym nie powiedział - a nie każdy jak widać o tym wie Do MOP na autostradzie zabrakło mi jakieś 5 km, miało być śniadanko, kawka, sprawdzenie śrub.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rethempthoor Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Sprawdzić jak najbardziej należy, z tym nie dyskutuje. Ale proszę powiedzcie mi ile razy odkręciło się komuś koło jeżeli było dokręcane kluczem dynamometrycznym - czyli tak jak powinien robić to fachowiec. Na oko to sobie dokręcam sam, ale jeśli zlecam to komuś to oczekuję fachowego wykonania. Jak wyjeżdżam samochodem z salinu też mi nikt nie mówił żebym sobie koła dokręcił a przecież montaż przebiega dokładnie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Tak kończy się zaufanie do mechanika, po przejechaniu ok 150 km po wymianie kół odpadło jedno z nich i nie bylo slychac stukania jak sie bujalo na odkrecajacych srubach? ja swoje tylnie, chcoc tylko leciutko sie poluzowalo slyszalem, przy skreceniu kierownica szczegolnie wspolczuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreks2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Paradoksalnie amortyzator na drążku kierownicy zadziałał jak należy drżenie kierownicy pojawiło się jakieś 20 sekund przed odpadnięciem koła jak było już za późno na reakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi