Mabet095 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Witam mam almere z 2001 roku N16 w benzynie i ostatnio pojawił się problem z obrotami, silnik po odpaleniu miał obroty około 500, były momenty że nawet gasł,wszystko się to działo na biegu jałowym. W sobotę samochód po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów zaczął wchodzić na zbyt wysokie obroty, dosłownie sam sobie dodawał gazu do około 2,5 tys obr na biegu jałowym, po odstaniu kilku godzin samochód znowu po odpaleniu gasł i bez dodania gazu nie dało się utrzymać go odpalonego, więc postanowiłem wyczyścić przepustnice co niewiele zmienilo, dalej samochód gasł, to postanowiłem trochę naciągnąć linkę od pedału gazu i wtedy samochód dopóki stał w miejscu to trzymał obroty prawidłowe , ale gdy już nim ruszyłem to po wrzuceniu na luz zaczynał wyć i trzymać obroty około 5 tys co po zatrzymaniu w miejscu ustepowalo i spadło do około 1200 obr, więc znów poluznilem linkę od gazu i na obecną chwilę obroty na luzie wynoszą 1200 obr gdy stoję w miejscu natomiast kiedy jadę i wciskam sprzęgło lub wbije bieg jałowy to obroty faluja od 1300 do 2400 obr. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być ? Mechanik przez telefon mówi że to rozrząd, czy tak by się zachowywało auto w którym by rozrząd był już do wymiany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darsment Opublikowano 30 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Do jakich doszło wniosków, co było winne za to zachowanie? Pytam bo mam podobnie.Wysłane z mojego COL-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.