tomy78 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Od kilku tygodni podczas jazdy dochodzą z tyłu rytmiczne stuki, im szybciej jadę to są szybsze. Na luzie też słychać (jak się toczy samochód). Myślałem że to może koło, ale po wymianie na "letni" komplet (koła i opony) nie ma poprawy. Posadziłem mechanika i stwierdził że to łożysko z lewej (fakt, trochę też szumi). Po wymianie nie ma poprawy (łożysko z piastą 380 zł). Przy podniesieniu nic niepokojącego nie słychać, koła kręcone , szarpane i cisza. A jak jedzie to stuka . Dochodzi to stukanie z lewej, ale tak myślę że może to być jednak prawa strona. Czy ktoś przerabiał coś podobnego? Dzięki z góry za pomoc, bo mechanik się już poddał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Sprawdź osłonę termiczną nad tylnym tłumikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Od kilku tygodni podczas jazdy dochodzą z tyłu rytmiczne stuki, im szybciej jadę to są szybsze. Napęd na tył jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomy78 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Przedni napęd. Problem rozwiązany. Mechanik w akcie desperacji podmienił łożysko w prawym kole (pomimo że stukanie dochodziło z lewej strony). No i sukces. Dzięki za zainteresowanie tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_slawek Opublikowano 7 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Witam, by nie zakładać nowego wątku. U mnie uporczywe stukanie spowodowane było pałąkiem (prowadnicą) pasa bezpieczeństwa dla pasażera na 6 (7) na foteliku - prawy tył. Poluzowały się śruby mocujące przedmiotowy pałąk. Niestety by dokręcić śruby musiałem zdemontować tylne panele tapicerki. Śruby dokręciłem na pastę LOCTITE, by nie miały tendencji do odkręcania. (fotki trochę marne) Pozdrawiam\ sk_slawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.