Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera 1.5 benzyna nie odpala

Albi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z nissanem almerą n16 1.5benzyna po wymianie czujnika wałka rozrządu kręci i słychać że próbuje zapalić ale po chwili pszestaje. Iskre ma paliwo też samochód stał siedem miesięcy bo pod czas jazdy zgasł nagle i odpalił jak ostygnoł potem już nie chciał w ogóle odpalić

Witam mam problem z nissanem almerą n16 1.5benzyna po wymianie czujnika wałka rozrządu kręci i słychać że próbuje zapalić ale po chwili pszestaje. Iskre ma paliwo też samochód stał siedem miesięcy bo pod czas jazdy zgasł nagle i odpalił jak ostygnoł potem już nie chciał w ogóle odpalić

miałem podobnie w Almerze-były zapieczone pierscienie-.zmierz cisnienie na poszczególnych cylindrach

sprawdziłem ciśnienie i jest dobre świece były czarne jak węgiel oprócz jednej na drugim cylindrze ona miała taki różowy kolor, wycisciłem wszystkie cztery i iskrę miały taką biało niebieską 

Udało mi się odpalić samochód po skasowaniu błędu za pomocą zworki ale po każdym odpaleniu pokazuje się błąd p0340.

silnik działa przez  3 sekundy i gaśnie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...