Albi Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Witam mam problem z nissanem almerą n16 1.5benzyna po wymianie czujnika wałka rozrządu kręci i słychać że próbuje zapalić ale po chwili pszestaje. Iskre ma paliwo też samochód stał siedem miesięcy bo pod czas jazdy zgasł nagle i odpalił jak ostygnoł potem już nie chciał w ogóle odpalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Witam mam problem z nissanem almerą n16 1.5benzyna po wymianie czujnika wałka rozrządu kręci i słychać że próbuje zapalić ale po chwili pszestaje. Iskre ma paliwo też samochód stał siedem miesięcy bo pod czas jazdy zgasł nagle i odpalił jak ostygnoł potem już nie chciał w ogóle odpalić miałem podobnie w Almerze-były zapieczone pierscienie-.zmierz cisnienie na poszczególnych cylindrach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albi Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 sprawdziłem ciśnienie i jest dobre świece były czarne jak węgiel oprócz jednej na drugim cylindrze ona miała taki różowy kolor, wycisciłem wszystkie cztery i iskrę miały taką biało niebieską Udało mi się odpalić samochód po skasowaniu błędu za pomocą zworki ale po każdym odpaleniu pokazuje się błąd p0340. silnik działa przez 3 sekundy i gaśnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.