Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Alarm Cobra

Belliash
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam w aucie alarm Cobra i taki guziczek z dioda jak na ponizszym obrazku (na lewo od przycisku lock/unlock):

maxresdefault.jpg

Nie mam niestety zadnego pilota do tego alarmu, ani instrukcji, nie wiem tez jaki to dokladnie model.

Posiadam jedynie karte z kodem na ktorej jest informacja jak ten kod wprowadzic za pomoca ow przycisku.

No i w sumie tyle wiem o tym alarmie.

Teraz pytania:

1. W jakim celu moglbym chciec wprowadzic ten kod?

2. Podobno Cobra ma wiele funkcji jak np. pikanie przy otwieraniu / zamykaniu ktore mozna wlaczac i wylaczac. Ktos wie jak?

3. Czy pilot jest mi do czegos potrzebny? Czy moze wszystko/wiekszosc rzeczy moge zrobic za pomoca tego przycisku?

4. Jesli pilot okazalby sie potrzebny, to czy mozna go dorobic / dokupic i zaprogramowac nie majac zadnego?

Edytowane przez Belliash

Zależy jaki typ / model masz. Są takie ,że działają z orginalnym kluczykiem. Pewnie kupiłeś używke auto.. warto by było zapytac poprzedniego właściciela. 

Tzn mam komplet oryginalnych kluczykow od auta ale nie mam zadnego pilota od alarmu, jak np Cobra 7777. Jedynie takie:

s-l300-1-300x225.jpg

Byc moze dedykowanego pilota do alarmu nie bylo - tego nie wiem i sie nie dowiem. Auto nie zostalo kupione bezposrednio od poprzedniego posiadacza a od leasingodawcy. Alarm na pewno dziala, po zamknieciu auta, miga czerwona dioda, jak zamkne (uzbroje alarm) od srodka i otworze drzwi to wlacza sie.

Chcialbym jednak dowiedziec sie czegos wiecej o tym alarmie.

Cieżko coś powiedzieć , to może być Cobra 4627. System ten działa z orginalnym pilotem samochodu. 

Jeśli masz książeczkę gwarancyjną tam powinna być informacja ,który diler sprzedał pojazd... można zadzwonić i zapytać się co zostało zainstalowane. Zakładam ,że alarm zainstalowany jest przez ASO. 

Nie zawsze piszą, co zainstalowali. W moim QQ też ASO zaraz po zakupie zamontował alarm i nie napisali jaki, tylko że alarm.

Edytowane przez cezzar1

Mi przy odbiorze z salonu zamontowali Cobre i dolaczyli do calej dokumentacji ksiazeczke (instrukcje), przycisk mam taki sam tylko przy ham recznym. 

Juz wszystko jasne, temat do zamkniecia.

Dziekuje wszystkim za pomoc.

A może kilka słów co jest "jasne" ? ;)

Zadzwonilemdo ASO z ktorego pochodzi autko, poznalem model alarmu. W necie znalazlem instrukcje. Pragramuje sie go tylko za pomoca tego przycisku ze zdjecia, zaden pilot nie byl dodawany.