Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Stuki napęd 4x4

doomster

Rekomendowane odpowiedzi

WItam, kolejna usterka w mojej puszce pandory...przy zapietym napędzie (auto) po gwałtownym ruszeniu/przyspieszeniu na niskim biegu i odpuszczeniu np podczas zmiany biegu słychac mocne stuknięcie/szarpnięcie z tyłu. Dla mnie wyglada to tak, ze podczas mocnego przyspieszania najczesciej na 1 biegu załącza sie naped na tył i potem podczas rozłaczenia nastepuje te stukniecie z szarpnieciem. Ktoś tak miał, co jest tego powodem? pozdr

Pewne jest to że żadnych stuków nie powinno być. mam też 4x4 i żadnych odgłosów napęd nie wydaje przy automacie. W pozycji Auto nawet nie wiem kiedy się załącza.

Teroretycznie może być słyszalne stuknięcie w momencie załączania tylnego napędu, wynikające z luzów międzyzębnych w tylnym mechaniźmie różnicowym. Na pewno do sprawdzenia zarówno dyfer jak i półosie, przeguby oraz zawieszenie.

• 1 miesiąc temu...

WYmieniłem tylny dyfer i dalej stuka przy rozłączaniu, to moze przedni....wymienie poł auta zanim znajdę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...