doomster Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 WItam, kolejna usterka w mojej puszce pandory...przy zapietym napędzie (auto) po gwałtownym ruszeniu/przyspieszeniu na niskim biegu i odpuszczeniu np podczas zmiany biegu słychac mocne stuknięcie/szarpnięcie z tyłu. Dla mnie wyglada to tak, ze podczas mocnego przyspieszania najczesciej na 1 biegu załącza sie naped na tył i potem podczas rozłaczenia nastepuje te stukniecie z szarpnieciem. Ktoś tak miał, co jest tego powodem? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Pewne jest to że żadnych stuków nie powinno być. mam też 4x4 i żadnych odgłosów napęd nie wydaje przy automacie. W pozycji Auto nawet nie wiem kiedy się załącza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Teroretycznie może być słyszalne stuknięcie w momencie załączania tylnego napędu, wynikające z luzów międzyzębnych w tylnym mechaniźmie różnicowym. Na pewno do sprawdzenia zarówno dyfer jak i półosie, przeguby oraz zawieszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomster Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 WYmieniłem tylny dyfer i dalej stuka przy rozłączaniu, to moze przedni....wymienie poł auta zanim znajdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 ja bym sprawdził wał (krzyżak) i podpory... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomster Opublikowano 10 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 krzyzaki ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.