mkosteq Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Ostatnio pojawił się u mnie objaw głośnej pracy silnika/wydechu przy przyspieszaniu w zakresie 2000-3000 obr Dziwięk "pierdzacy" taki jakby była nieszczelnosc w ukł. wydechowym - byłem u tlumikarza i tego nie stwierdził. Na luzie przy "gazowaniu" nie slychac roznicy. Przy lekkim przspieszaniu też nie. Slychac jednie przy mocniejszym wcisnieciu pedału gazu i tylko w zakresie obrotow j/w. Jakies pomysły? Moze jakas uszczelka na poczatku ukl. wydechowego, np. kolektora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirja Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Sprawdź osłonę wydechu w okolicy silnika. Pod spodem. Może tam się coś poluzowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkosteq Opublikowano 9 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Ok problem rozwiązany. Nie zauważyłem tego wcześniej - rura od dolotu powietrza wypadła z obudowy filtra powietrza i wisiała sobie luzem Trochę taśmy izolacyjnej i po sprawie. Ale żeby takie objawy to dawało jak przy nieszczelności wydechu to bym się nie spodziewal.Wysłane z mojego CHM-U01 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Ona ma zaczepy. Należy rurę obrócić aby była po kątem 90 stopni względem silnika (pionowo), dopchnąć w gnieździe do końca a potem ruchem przeciwnym do wskazówek zegara ustalić w właściwej pozycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.