ScottParker Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Witam wszystkich, W mojej Primerze P12 2.2 dci silnik stopniowo chodził coraz głośniej, ale mechanicy bagatelizowali problem i zrzucali winę na wiek samochodu. Hałasy dochodzą z okolic pasków/koła pasowego/ rozrządu. Do tej pory zmagałem się z samymi typowymi usterkami w P12. Wydaje mi się, że nie znalazłem takiego tematu dla tego silnika, jeżeli miał ktoś tego typu problem wielka prośba o pomoc. Nagrałem film na którym słychać hałas (na filmie jest dużo głośniej niż w rzeczywistości) https://www.youtube.com/watch?v=dPwm3j8TFh8 Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercleb Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Witam, nie wiem skąd ten dźwięk ale mam dokładnie tak samo w tym samym silniku. Mechanicy nie zwracają na to uwagi, niby pasek jakiś, mi to pasuje na jakieś łożysko ale już ze 3 lata takie odgłosy mam, tyle że na zimnym silniku, na ciepłym nie słychać już. O ile dobrze pamiętam to 3 lata temu wymieniałem alternator i pasek i chyba jakiś czas po tym pojawiły się takie odgłosy które mam do dzisiaj. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ScottParker Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Akurat wszystko co może trzeszczeć jest w tym samym miejscu, zastanawiam się czy to nie łańcuch i jego ślizgi, chociaż to nie jest chyba typowe dla tego silnika. Jakbyś był u mecha to daj znać czy coś się udało ustalić. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 22 godziny temu, mercleb napisał: Witam, nie wiem skąd ten dźwięk ale mam dokładnie tak samo w tym samym silniku. Mechanicy nie zwracają na to uwagi, niby pasek jakiś, mi to pasuje na jakieś łożysko ale już ze 3 lata takie odgłosy mam, tyle że na zimnym silniku, na ciepłym nie słychać już. O ile dobrze pamiętam to 3 lata temu wymieniałem alternator i pasek i chyba jakiś czas po tym pojawiły się takie odgłosy które mam do dzisiaj. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka jak wymieniałeś pasek to mechanik powienień powiedzieć tobie ze po pewnym czasie trzeba bedzię dociągnąć pasek 22 godziny temu, ScottParker napisał: Akurat wszystko co może trzeszczeć jest w tym samym miejscu, zastanawiam się czy to nie łańcuch i jego ślizgi, chociaż to nie jest chyba typowe dla tego silnika. Jakbyś był u mecha to daj znać czy coś się udało ustalić. Pozdrawiam. popsikaj plakiem po paskach powinno wyciszyć i rozwiazać problem bo najczęściej paski tak piszcza lub u dołu jest napinacz klimy i też lubi piszczeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ScottParker Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Dzięki, wypróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 19 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Mi z tej okolicy dochądzą dźwięki od rozlatującego się koła pasowego alternatora. To sprzęgiełko się rozlatuje które jest w środku tego koła. BTW. fjany powiew świeżości w design forum :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.