grzesiek_1986 Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Witam pomoże ktoś znaleźć zaworek zwrotny pokrywy zaworów jak na zdjeciu? Jest uszkodzony i może w nim tkwi problem zbyt wysokich wolnych obrotów. Po wpisaniu numerów ktore na nim były nic nie wyskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Kupował go ktoś kiedyś? Na necie w polsce chyba nie osiągalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 a pytałeś u nissana ,że tak twierdzisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 (edytowane) Nie. Próbowałem szukać tylko w necie. Było za późno żeby dzwonić do nissana, jutro to zrobię. Edytowane 14 Maja 2018 przez grzesiek_1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Oryginalny zaworek dostepny tylko w serwisie. Cena zaporowa ponad 240 zl. Macie jakieś pomysły jak to rozwiązać? Może by zaslepić kruciec w kolektorze a do pokrywy podlaczyc jakis zbiorniczek na opary olejowe? Czy musi być podciśnienie? Druga opcja kupić z allegro zaworek od innego samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Taniej Cię wyjdzie na ebay-u https://www.ebay.com/itm/NISSAN-OEM-Pcv-Valve-118106N202-/272112692106 A kombinować z innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieszek Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Znalazłem kilka chińskich zamienników...można kupić od razu 2 bo nie wiadomo ile to bedzie dzialać.. Droższy tańszy równiez tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Tak tak poza pl. Też znalazŁem ale z miesiąc trzeba czekać. Jutro bede probował zrobić mu sekcje zwłok i zobaczymy kotku co masz w środku :D. Znalalazłem niemal identyczny wizualnie od subaru. I na allegro kosztuje 80 zl tylko caly czas sie rozchodzi o siłe docisku tej sprężynki co jest w środku bo zapewne to jest kluczowe w jego funkcjonalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 To ma zaworek zwrotny powodujący ,że nadciśnienie lekkie panuje w skrzynce korbowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Nie mam pojecia na jakiej zasadzie to dziala i po co jest skoro są dwa przewody odpowietrzajace od pokrywy zaworów do układu dolotowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Kiedyś to obczajałem na przykładzie corsy D. Jedna cieńsza rurka była podłączona za przepustnicą i cały czas odpowietrzała skrzynię korbową a druga większa była podłączona przed przepustnicą i otwierała się dopiero jak się depło gaz czyli przy zwiększonych obrotach. Zaworek również tam występował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 a używki nie możesz kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 1 godzinę temu, strus251 napisał: a używki nie możesz kupić? A jak trafię na taki sam albo gorszy? Zamówiłem już te z chin zobaczymy co przyjdzie. Tak się zastanawiam czy mogę do tego czasu zaślepić króciec w kolektorze żeby nie zasysał lewego powietrza a wylot zaworka puścić wolno w powietrze? Tylko żeby się nie okazało zaraz że wydmucha mi jakieś uszczelniacze albo coś bo ciśnienie w skrzyni będzie za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 podejrzewam, że zawrócenie par z komory spowodowane jest kwestiami ekologicznymi i są kierowane do dolotu w celu przepalenia. Natomiast dać głowy za to nie mogę ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Możesz o ile nie masz dużych przedmuchów silnika tylko załóż jakąś butelkę bo może olejem pluć pod maską. W przypadku za dużych przedmuchów w skrzynce korbowej brak zasysania spalin przez kolektor a jedynie ich samoczynny wyrzut z tego zaworka spowoduje zwiększenie ciśnienia w skrzyni korbowej i może wydmuchać jakąś uszczelkę np obudowy rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Teoretycznie góra jest szczelna bo gliwica jest po kapitalnym remoncie. Sam nie wiem co robić czy cierpliwie poczekać czy kombinować... zebym sobie nie narobil kłopotów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 18 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 hmm, z tego co zrozumiałem to odma jest w pokrywie zaworów a to jest coś dodatkowego. W sumie to nigdy nie widziałem silnika Pb w x-trailu. Jakieś pokręcone wymysły ciekawe po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 hmm, z tego co zrozumiałem to odma jest w pokrywie zaworów a to jest coś dodatkowego. To też idzie od pokrywy tym ze miedzy przepustnice a silnik a drugi waz idzie miedzy przepustnice a filtr powietrza. Z tego co zrozumialem to odpowietrzenie z zaworkiem dziala tylko przy wiekszym bucie zeby lepiej odprowadzic nagromadzone gazy bo przy wiekrzych obrotach jest ich więcej. Jezeli sie myle to niech mnie ktoś porawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 18 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Tak to działa Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi