clavikord Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Witam, rozważył mi się wentylator chłodnicy w 1,9 dci (pojedynczy). Mam ładne wibracje na budzie przy wyłączaniu i włączaniu. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie mogę dostać nowy wentylator? Allegro, Intercars itp pusto. ASO - 1600zł - nie skomentuje. Rozumiem, że raczej nikt nie wyważa wentylatorów. Update: Znalazłem jeden zamiennik, ale podwójny - ktoś robił przekładkę na podwójny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Ja wymieniałem wetylator chłodnicy i płaciłem za używany 80 zł ;) kupowanie nowego jest nieopłacalne. Mój już chodzi dwa lata (32 tys km) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Zgadza się, ale wiesz jak to jest z używką. Mój działa, ale daje wibracje - stracił wyważenie. Z używką może być różnie, może być fartem dobra, a może być tak samo jak nie gorzej, a że do innych samochodów wentylatory są nowe za ok 200zł także jestem w stanie tyle dać. Coś czuje, że nic z tego nie będzie, więc będę musiał próbować używki. Może się uda. Myślę zrobić jeszcze jeden myk: kupić nowy wentylator do Kangoo 1.5/1.9 dci i przelożyć sam wirnik ew z silnikiem, jak będzie taki sam. Widziałem po zdjęciach, że jest identyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Najważniejsze że działa Ci U mnie wentylator padł tak że się nie włączał. Stoisz w korku a auto się grzeje tak że wychodzi komunikat na temat wysokiej temperatury silnika. Z wyminą sobie sam poradziłem. Płaciłem 80 zł + 20 przesyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.