karibox1 Opublikowano 20 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 (edytowane) Cieknie mi maglownica i to zdrowo. Ubywa płynu. Gdzie kupić taką dobrą używaną albo gdzie regenerować, proszę o rekomendacje i czy pasuje od dizla? Myślę ostatecznie o tej: http://allegro.pl/przekladnia-maglownica-x-trail-t30-2-2-dci-europa-i7284255756.html#thumb/1 Edytowane 20 Maja 2018 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domkor Opublikowano 20 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 (edytowane) Firma w pobliżu Torunia kiedyś robili w Lubiczu teraz się przenieśli troszkę dalej . ( nie wiem czy tu na forum można podawać nazwę ). Kiedyś jak jeszcze ojciec miał warsztat to często do nich woziłem na regenerację lub wymianę i na jakieś 100 maglownic może 1 reklamację im złożyłem. Do wyboru były opcje wymiana od razu na gotową ( mieli do wielu modeli), regeneracja własnej , z tego co pamiętam oferowali tez montaż . ps w jakimkolwiek stanie bym im nie zawiózł maglownicy to zawsze i tak regenerowali całość ( a dokładnie to kasowali za całość więc opłacało się po prostu wymieniać i brać gotową a swoją zostawiać) Edytowane 20 Maja 2018 przez domkor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 10 godzin temu, karibox1 napisał: i czy pasuje od dizla? Pasuje od diesla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Dobra Panowie i Panie zakupiłem tę z linku. Ryzykuję. Idę ścieżką wymiany na inna używaną a nie regeneracji. Dzwoniłem do gościa. Zarzeka się, że 100% ok i daje gwarancję. Rozumiem, że nie ogarnę się bez geometrii/zbieżności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 geometria obowiązkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 będzie relacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 2 godziny temu, karibox1 napisał: Dzwoniłem do gościa. Zarzeka się, że 100% ok i daje gwarancję. Jakby co to wyrwiemy mu nabiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 2 godziny temu, karibox1 napisał: Dobra Panowie i Panie zakupiłem tę z linku. Ryzykuję. Idę ścieżką wymiany na inna używaną a nie regeneracji. Dzwoniłem do gościa. Zarzeka się, że 100% ok i daje gwarancję. Rozumiem, że nie ogarnę się bez geometrii/zbieżności? Dobra decyzja. Czy to maglownica ,wtryski,turbina,uwazam ,ze lepsza opcja jest zakup uzywki z gwarancja na rozruch -niz regeneracja ,ktora kosztuje wiecej i w wiekszości robiona byle jak. Koszt regeneracji jest dużo wiekszy i mało jest warsztatów gdzie naprawa zostanie wykonana zgodnie ze sztuką. Geometria obowiazkowa po wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Panowie cud jakiś, przestało ubywać płynu. Na razie czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 niestety lipa, znów ubywa. Kupiłem Prestone z uszczelniaczem, może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Godzinę temu, karibox1 napisał: niestety lipa, znów ubywa. Kupiłem Prestone z uszczelniaczem, może pomoże Szkoda czasu i pieniędzy. Im szybciej wymienisz maglownice -tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Oczywiście Piotrek znów miał rację. Po użyciu Prestonu nadal ciekło. Wymiana maglownicy oraz końcówek drążków dała pożądany efekt. Na szczęście ta okazała się szczelna. Przy okazji płyn uszkodził gumy drążka stabilizatora. Wymieniłem na markę Blueprint 2x40. Koszt zakupu maglo używana od dizla 300. Zbieżność niestety nie wyszła najlepiej bo kiera leko przekrzywiona o powiedzmy 2 stopnie. Jakoś przeżyje. Układ jest teraz odczuwany jako sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi