Gość Darson81 Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Koledzy, w mojej Primerze P12 pod siedzeniem pasażera jest wiązka kabli i kostka, nie podłączona do niczego. Czy tak ma być, że nie podłączona sama kostka? Pytam ponieważ od kilku dni wyskakuje mi błąd poduszki. Jeden fachowiec twierdzi, że to dlatego, że poduszka powinna być podłączona do tej kostki właśnie i ktoś wcześniej przy tym coś majstrował. Ktoś się orientuje? Czytałem, że te kable i kostka to jakieś wyprowadzenia do zmieniarki, subwoofera itp, wolę jednak zapytać jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 To kostka do podłączenia subwoofera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darson81 Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 dzięki bardzo, jesteś przekonany na 100 procent, że to nie ma związku z wyskakującym błędem poduszki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Tam jest kilka kostek. Do subwoofera jest biała i chyba (niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę 6 pinowa). Poza tym, mogła nastąpić chwila przerwa w obwodzie poduszki (np ktoś fotel wyciągał i rozłączył wiązkę poduchy) i jak błąd się zaloguje to nie zniknie (nawet po podłączeniu) póki się go nie skasuje. Kasowanie błędu to jest zabawa kluczykiem w stacyjce. http://forum.nissanklub.pl/topic/70321-p12-kontrolka-airbag/?do=findComment&comment=759103 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercleb Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 A wiesz której poduszki dotyczy błąd? Bo poduszek masz w P12 przynajmniej 6 sztuk i ten błąd nie musi być od tej w siedzeniu, u mnie dotyczył poduszki pasażera na schowkiem. Jest sposób na sprawdzenie tego bez podłączania pod kompa, chodzi o sekwencję tych mrugań, ale niestety nie pamiętam gdzie w necie kiedyś znalazłem opis sekwencji dla każdej z poduszek. Wiem, że mi wyszło po sprawdzeniu, że to ta konkretna poduszka i po poprawieniu kostki problem ustał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darson81 Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Koledzy Forumowicze. Dziękuję Wam bardzo za pomoc i wskazówki. Skasowałem błąd posługując się tym powyższym schematem od Was, u mnie się sprawdził Mam Primerę rok produkcji ostatni kwartał 2006, czyli po lifcie, piszę o tym ponieważ w internecie pojawiały się dyskusje, że ten schemat nie sprawdza się w P12 poliftowych, otóż sprawdza, dzięki jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.