specyfick Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Siema, Wymiana oleju jak co 15 tysięcy. W filtrze obecne sporo czarnych opiłków plastiku. Takie jak by starł czarny plastik na tarce jarzynowej, dość sporo, 2-3 łyżki. Po wymianie jeszcze tydzień jazdy i kontrola. Opiłki dalej obecne w filtrze. Czyli to się dalej rozwija. Jakieś pomysły, gdzie szukać przyczyny ? Nic nie sugeruję, ale mam tam jakiś domysł. Co tam może być plastikowego w silniku. Silnik chodzi okej. Odpala i spoko jeździ. Może lekko przy przyspieszaniu pojawił się dodatkowy przydzwięk, w pierwszej fazie 2-3 sekundy po depnięciu gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 1 godzinę temu, specyfick napisał: Co tam może być plastikowego w silniku. Nie jestem pewien ale chyba pompa oleju ma plastikowe zębatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 A mnie do głowy przychodzi myśl, że to może być ślizg od łańcucha rozrządu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Jesteś pewien, że to plastik, a nie np. jakiś nagar, twardy osad, który się oderwał i osiadł na filtrze? W dniu 25.05.2018 o 13:00, Author53 napisał: pompa oleju ma plastikowe zębatki. Nie wierzę. Chociaż po żabojadach wszystkiego można się spodziewać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 W dniu 25.05.2018 o 11:24, specyfick napisał: Siema, Wymiana oleju jak co 15 tysięcy. W filtrze obecne sporo czarnych opiłków plastiku. Takie jak by starł czarny plastik na tarce jarzynowej, dość sporo, 2-3 łyżki. Po wymianie jeszcze tydzień jazdy i kontrola. Opiłki dalej obecne w filtrze. Czyli to się dalej rozwija. Czy już doszedłeś skąd ten plastik w oleju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.