HOOLIGAN0925 Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Witam, kontaktuje się z wami drodzy forumowicze w celu uzyskania od was pomocy, ponieważ od jakiegoś czasu mój nissan sunny 1.4L (75km) traci moc, na biegu 1,2, występuje to sporadycznie jak mu najdzie, potrafi jeździć normalnie tydzień aż nagle ruszam nie ma mocy pare razy odpuszczę i dodam gazu i moc wraca, przy wyższej prędkości tj. <50km/h nigdy mi się to nie zdarzyło. Dodatkowo ostatnio zajrzałem pod maskę dolać płynu do spryskiwaczy i zauważyłem jakiś wolny przewód, który idzie do silnika, może wy będziecie w stanie mi powiedzieć od czego on jest i do czego powinien być podpięty i czy to on może jest przyczyną takiego zachowania samochodu. Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 29 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Jeśli chodzi Ci o tą zakrzywioną rurkę, bo innego nie podpiętego przewodu nie zauważyłem, to jest to odpowietrzenie skrzyni biegów z niej wychodzi, tak ma być i nie ma to wpływu na moc silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOOLIGAN0925 Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Tak o tą rurkę mi chodziło, bardzo Ci dziękuję, kwestia teraz braku mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Sprawdź szczelność pozostałych rurek gumowych odmy i podciśnieniowego regulowania zapłonu. Zakładam że filtr powietrza masz czysty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.