realnightmare Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Zabrałem się dzisiaj do zmiany klocków hamulcowych i przy okazji chciałem jeszcze zlokalizować metaliczny dźwięk, który towarzyszy gaszeniu silnika od kilku tygodni. Najpierw myślałem że to po prostu jakaś śruba na którejś z osłon się poluzowała i dawała takie efekt, ale okazało się że miałem pęknięcie na pokrywie od katalizatora ( tej co łączy z wydechem ) temat jest w trakcie realizacji bo o 17 odbieram część od spawacza ( niestety ale auto potrzebne mi jest na piątek rano i dopiero po weekendzie kupie coś pewnie na allegro bo w autoland itp. nie mają) i tutaj nasuwa się moje pytanie. Czy z powodu tej awarii almera mogła wywalać z siebie więcej czarnego dymu niż powinna (nie puszczała żadnych dymków tylko na jałowym)? I czy jak już mam otwarty katalizator to czy można go jakoś przeczyścić np. sprężonym powietrzem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.