Whataya Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Cześć, mam wrażenie, że przy wymianie oleju wlali mi ponad max do Almery 1.5 98km (10w40). W 4l butelce po oleju zostało mniej niż litr, jakieś 0.8 może 0.9. Czy max jest tam, gdzie zagięcie na bagnecie czy na końcu kratkowanego, chropowatego pola? Czy ilość na zdjęciu jest bezpieczna dla uszczelki silnika itd, czy powinni mi trochę spuścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Całe 2,6l. Nie wiem skąd te mity że cokolwiek się stanie niezwykłego przy przelaniu o tak małe ilości. Niczego nie spuszczaj, i tak zaraz spali ten olej. Max jest do zgięcia na bagnecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinnx Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Ja u siebie zawsze wlewalem lekko ponad 3 litry, po ponad tysiacu kilometrow juz musze robic małą dolewkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.