Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Wspomaganie

mehmiddle

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, od dłuższego czasu mam problem z padającym wspomaganiem, dzieje się to w momencie kiedy auto się rozgrzeje. Wymieniana pompa wspomagania, wymieniana maglownica, nie mam pojęcia czym to może być spowodowane, nikt nie wie i większość mi nie wierzy. Nie jestem znawcą aut dlatego nie wiem co mam z tym zrobić, auto odleży, ochłonie, odpalę i działa przez kilka minut jak należy a potem to jest jakaś tragedia. Dodam że jak jest większy nacisk na podłożę czyli na równej drodze jest gorzej, jak jestem na jakiś kamieniach to kręci się zdecydowanie łatwiej mimo rozgrzanego auta. Wiecie co to może być?

a wąż był dorabiany?? bo nieraz tam jest dławica i może w tym problem 

W dniu 5.06.2018 o 11:40, DINO napisał:

a wąż był dorabiany?? bo nieraz tam jest dławica i może w tym problem 

nie mam pojęcia, mam go od niedawna, co znaczy dorabiany?

Godzinę temu, mehmiddle napisał:

co znaczy dorabiany?

jak cieknie to taniej dorobić niż kupić nowy 

ciekło z maglownicy, po regeneracji jest w porządku, nie wierzę że mam takiego pecha że druga pompa była popsuta, nie wiem co mam powiedzieć mechanikowi i do jakiego mechanika z tym pojechać żeby mi sprawdził wszystko co odpowiedzialne za wspomaganie, czy do gościa od regeneracji czy do innego, wolałbym do innego ale co mam mu powiedzieć żeby nie uznał że gadam głupoty.

• 1 miesiąc temu...

Witam

Ja mam problem ze wspomaganiem tzn jak skręcam na full to piszczy ( pasek? ) jak silnik sie zagrzeje ( pojeżdżę chwile ) to nie występuje już ten problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...