Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Infiniti G37x - autolink odb - kasowanie stałych błędów

G37x
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,  mam mały problem ze swoim autem. Odb pokazuje kilka stałych błędów. 

Mam jakiś tam tester Autolink i po zakupie autka chciałem skasować stałe błędy, ale nie ma takiej możliwość. Chce parę rzeczy pozmieniać i sprawdzić czy wywali błędy ponownie. Jakieś sugestie jak to zrobić ? Czy jest ktoś kto jest w temacie tych silników :-)? Z góry dzięki 

Cześć!

rozwiązaniem Twojego problemu może być krótka procedura resetowania ecu

https://www.youtube.com/watch?v=95WszTnphPI

polecam robić w synchronizacji z filmikiem wtedy w końcu się udaje : )

Edytowane przez Cytrus
uboga treść

3 minuty temu, Cytrus napisał:

Cześć!

rozwiązaniem Twojego problemu może być krótka procedura resetowania ecu

https://www.youtube.com/watch?v=95WszTnphPI

polecam robić w synchronizacji z filmikiem wtedy w końcu się udaje : )

Cześć, dzięki za odpowiedz. Mam błędy P0011 czyli  coś z lewym fazatorem według odczytu błędy bo serwisowka poleca sprawdzić POS, czujniki wałków etc.

rownolegle pojawia się tez błąd P0300 czyli wypadanie zaplonu

objawy są takie, że przy wolnych obrotach przy dodaniu lekko gazu i zejście na wolne obroty przechodzi tak ze prawie gaśnie poniżej 500 na ułamek sekundy(tylko na rozgrzanym silniku)

możliwe ze ten reset Ci pomoże, często leczy jakieś dziwne dolegliwości, czy świeci się kontrolka service engine soon?

Kurde, robię wszystko niby idealnie a błędy stałe siedza nadal

p.s. service się nie pali, ale na testerze stałe błędy siedzą

Edytowane przez G37x

ale miga Ci kontrolka service engine soon jak robisz tą procedurę? 

jest jeszcze druga metoda a dokładniej ściągasz kleme z "-" tylko i pompujesz pedałem hamulca żeby z obiegu prąd zszedł możesz dla pewności poczekać 30 min o na pewno wykasuje Twoje błędy.

Edytowane przez Cytrus

odpinasz tylko "-" pamiętaj no i musisz ponaciskać ten hamulec taka jest procedura potem czekasz te 30 min czy tam godzinę i ECU jest wykasowane z błędów, jednak jeśli nadal wyskakują te błędy to znaczy ze coś musi nie grać... jest o tyle dobrze że to g35 2013 więc możesz nawet wpinką na obd wifi coś z tym pomyśleć : )

Edytowane przez Cytrus

ok dziękuję. Mimo błędu P0011 i tak stawiam na przepływkę bo jak odpalam auto i chodzi na dużej ilości powietrza i paliwa to jest ok, ale to tylko moje domysły :)

Ty masz u siebie vr35de czy hr?

Czy wiesz może jakie u Cbie są wartości na MAF na wolnych po rozgrzaniu g/s?  U mnie jest to 2,16 na jednym o ok 2,25 g/s na drugim

Edytowane przez G37x