Mephic Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 (edytowane) Hej wszystkim. Qashqai 2017 polift wersja N-Connecta. W schowku USB, podpinam pendrive z wgranymi MP3 i nie dzieje się nic, po przełączeniu na Aux tylko ekran informacyjny że mogę z usb/aux słuchać mp3. No bardzo fajnie tyle, że ja właśnie nie mogę Jest jakiś sposób na to czy serwis? W innym aucie (Peugeot) pendrive hula bez problemu. Edytowane 7 Czerwca 2018 przez Mephic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Być może że pen jest sformatowany w formacie nie obsługującym nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujej1966 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 Format pena na FAT 32 i wgranie MP3 pomoże. Sam tak miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Nie tylko format, moze być wina pena (producent, pojemność). U mnie tez pierwszy lepszy nie zadziałał, dopiero drugi inny dziala bez problemu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephic Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Co to znaczy wina pena? Nie widzialem w instrukcji do auta ograniczen co do producenta pena czy jego pojemnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belliash Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 (edytowane) Znaczenie moga miec: * pojemnosc pendrive (moze byc jakis limit) * system plikow w jakim sformatowana jest partycja (pewnie NTFS nie jest obslugiwany) * rodzaj tablicy partycji (pewnie GPT nie jest obslugiwany) Stety badz niestety GPT i NTFS sa domyslne w nowych Windowsach, stad moga wynikac problemy. Edytowane 8 Czerwca 2018 przez Belliash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos84 Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 miałem kiedyś pendrivea który miał wysuwany ten wtyk i po jakimś czasie przestała działać blokada i podczas wkładania do portu minimalnie się chował z powrotem w obudowę co powodowało że system go nie "widział". Ale to już skrajny przypadek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Normalnie - wina pena=kiepski producent, pojemność, coś nie pasuje nc przy danym penie. Sprawdź innego pendrive. Ja pierwszy włożyłem jakis 16gb no name (chinski) i nie działał. Dopiero drugi zadziałał - o dziwo tez no name Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephic Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 10 hours ago, Pavllo said: Normalnie - wina pena=kiepski producent, pojemność, coś nie pasuje nc przy danym penie. Sprawdź innego pendrive. Ja pierwszy włożyłem jakis 16gb no name (chinski) i nie działał. Dopiero drugi zadziałał - o dziwo tez no name Zaczne od formatowania w fat32 natomiast pendrive jest z Corsaira wiec nie sadze zeby to byla wina kiepskiego producenta ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekgoodadvice Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 U mnie to samo. Pendrive 'y działają losowo. Na 4 działają 2. Marki Kingston i San disk, więc nie najgorsze, jednego wogole nie widzi, na drugim komunikat o plikach w nieprawidłowym formacie. Nie pomaga formatowanie do jakiegokolwiek ex FAT FAT czy NTFS. Po prostu nissan connect jest bardzo wybredne, dodam że w clio 4 które miałem wcześniej wszystkie pendrive działały bez zarzutu. Francja - "Japonia" 1-0. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Ja akurat spotkałem sie z tym problemem w wielu sprzetach (tunery sat, tablety, smartfony) -ba, nawet z kartami micro sd. Niekiedy sprzęty nie widziały nowych penow o dużej pojemności, trzeba było używać starych o małej... Jak dla mnie NC nie jest tu jakimś mega wyjątkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belliash Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 A ktos z Was sprawdzil typ partycji? DOS czy GPT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibek1 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 (edytowane) Ktoś wie czy można zaktualizować firmware Nissan connect ? Znalazłem gościa co aktualizuje ale skąd wziasc pliki Znalazlem jeszcze coś takiego wie ktoś co to za dane ? http://oss.bosch-cm.com/nissan.html Edytowane 10 Czerwca 2018 przez gibek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belliash Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Widze ze na stronie jest tylko kod zrodlowy... moze trzeba sobie skompilowac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 U mnie pendive toshiba 64 GB działa bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalu2000 Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) W moim J10 też nie działa żaden pendrive ale działają za to karty microSD z czytnikami Kingston FCR-MRG2 i Accura ACC 4143 (polecam ten pierwszy bo jest tańczy i lepszej jakości). Edytowane 11 Czerwca 2018 przez rafalu2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belliash Opublikowano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Tak jak juz pisalem, u mnie dziala kazdy pendrive, pod warunkiem ze ma tablice partycji DOS i partycje FAT32. Mysle wiec ze to jest rzeczywisty problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi