Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

USB w schowku a pendrive - czemu to nie działa?

Mephic
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim. 

Qashqai 2017 polift wersja N-Connecta. W schowku USB, podpinam pendrive z wgranymi MP3 i nie dzieje się nic, po przełączeniu na Aux tylko ekran informacyjny że mogę z usb/aux słuchać mp3. No bardzo fajnie tyle, że ja właśnie nie mogę :)

Jest jakiś sposób na to czy serwis? W innym aucie (Peugeot) pendrive hula bez problemu. 

Edytowane przez Mephic

Nie tylko format, moze być wina pena (producent, pojemność). 

U mnie tez pierwszy lepszy nie zadziałał, dopiero drugi inny dziala bez problemu) 

Znaczenie moga miec:

* pojemnosc pendrive (moze byc jakis limit)
* system plikow w jakim sformatowana jest partycja (pewnie NTFS nie jest obslugiwany)
* rodzaj tablicy partycji (pewnie GPT nie jest obslugiwany)

Stety badz niestety GPT i NTFS sa domyslne w nowych Windowsach, stad moga wynikac problemy.

Edytowane przez Belliash

miałem kiedyś pendrivea który miał wysuwany ten wtyk i po jakimś czasie przestała działać blokada i podczas wkładania do portu minimalnie się chował z powrotem w obudowę co powodowało że system go nie "widział". Ale to już skrajny przypadek... :)

Normalnie - wina pena=kiepski producent, pojemność, coś nie pasuje nc przy danym penie. 

Sprawdź innego pendrive. Ja pierwszy włożyłem jakis 16gb no name (chinski) i nie działał. Dopiero drugi zadziałał - o dziwo tez no name

10 hours ago, Pavllo said:

Normalnie - wina pena=kiepski producent, pojemność, coś nie pasuje nc przy danym penie. 

Sprawdź innego pendrive. Ja pierwszy włożyłem jakis 16gb no name (chinski) i nie działał. Dopiero drugi zadziałał - o dziwo tez no name

Zaczne od formatowania w fat32 natomiast pendrive jest z Corsaira wiec nie sadze zeby to byla wina kiepskiego producenta ;-)

U mnie to samo. Pendrive 'y działają losowo. Na 4 działają 2. Marki Kingston i San disk, więc nie najgorsze, jednego wogole nie widzi, na drugim komunikat o plikach w nieprawidłowym formacie. Nie pomaga formatowanie do jakiegokolwiek  ex FAT FAT czy NTFS. Po prostu nissan connect jest bardzo wybredne, dodam że w clio 4 które miałem wcześniej wszystkie pendrive działały bez zarzutu.

Francja - "Japonia"  1-0.

Pozdrawiam 

Ja akurat spotkałem sie z tym problemem w wielu sprzetach (tunery sat, tablety, smartfony) -ba, nawet z kartami micro sd. 

Niekiedy sprzęty nie widziały nowych penow o dużej pojemności, trzeba było używać starych o małej... Jak dla mnie NC nie jest tu jakimś mega wyjątkiem. 

Ktoś wie czy można zaktualizować firmware Nissan connect ? Znalazłem gościa co aktualizuje ale skąd wziasc pliki 

Znalazlem jeszcze coś takiego wie ktoś co to za dane ? 

http://oss.bosch-cm.com/nissan.html

Edytowane przez gibek1

W moim J10 też nie działa żaden pendrive ale działają za to karty microSD z czytnikami Kingston FCR-MRG2 i Accura ACC 4143 (polecam ten pierwszy bo jest tańczy i lepszej jakości).

Edytowane przez rafalu2000

Tak jak juz pisalem, u mnie dziala kazdy pendrive, pod warunkiem ze ma tablice partycji DOS i partycje FAT32. Mysle wiec ze to jest rzeczywisty problem.