fonir Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Uwaga ☺ Ciśnienie jest ok. Prawdopodobnie "prossestat" czyli czujnik klimatyzacji. Komputer go nie widzi wogóle . Fachowiec twierdzi ,że najprawdopodobniej to on jest winien. I problem ... Ogólnie dostępny trzy pinowy a u mnie jest dwu pinowy ☺.. Obdzwoniłem i wychodzi ,że tylko w nissanie . A tam ponat tydzień czekanie . Macie może dojście gdzie to kupić ? Nr katalogowy : 92137-3J 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 o widzisz. A sprawdzili czy on działa? Pytam w sensie miernikiem itd czy zmienia wartości oporu? Może to nie sam czujnik tylko wiązka jest gdzieś przerwana i dla tego komp go nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Czujnik w żaden sposób nie daje oznak życia . Przyżądy nie widzę go. Podłaczali do niego bezpośrednio i cisza .. Ciekaw jestem ,czy trzeba czynnik spuszczać, czy jest tam jakiś zaworek żeby samemu wkręcić drugi ? 140zł. w nisanie i długie czekanie. Na Allegro kupiłem jedyną używkę za 34 zł. Zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Trzeba spuszczać aby wkręcić nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Tak myślałem - nic łatwo ☺☺. 2 godziny temu, strus251 napisał: o widzisz. A sprawdzili czy on działa? Pytam w sensie miernikiem itd czy zmienia wartości oporu? Może to nie sam czujnik tylko wiązka jest gdzieś przerwana i dla tego komp go nie widzi. Rok temu napełnili mi klimę w Zafirze . Na drugi dzień zadowoleni wybieramy na długi wekend nad wodę a tu lipa - nie działa klima . Właśnie padł czujnik klimy . Pokazywał tak duże ciśnienie (ponoć...) że wyłączył klimę i du ...pa ☺. Wymienili i jest oki. Może i tu podobnie oszukuje . Zobaczymy jak się wymieni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 10 godzin temu, fonir napisał: Może termometr masz do d*py albo żona z boku siedzi wściekła ,bo śmieci nie wyniosłeś ☺☺☺ Haha jak by żona wściekła z boku siedziala to bylo by raczej goraco sam testowałem. Robiłem to pirometrem dość wiarygodnym. Jutro jeszcze wydre z domu zaokienny elekteoniczny i sade puszcze w kratkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 14 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Jak będę wracał do domu z pracy dziś ,to zmierzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 (edytowane) 5km z firmy do domu . Klima na "auto". Po zatrzymaniu było od razu 4 stopnie. Potem 5. I na postoju 6-ść. Ponoć taka temperatura ma być ustawowo . Edytowane 15 Czerwca 2018 przez fonir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 1 godzinę temu, fonir napisał: 5km z firmy do domu . Klima na "auto". Po zatrzymaniu było od razu - 4 stopnie. Potem -5. 5 czy -5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 5, w lodówce masz np 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 (edytowane) Moja lodówka niestety przy minimum - mrozi napoje. Coś z nią nie tak chyba . 2 godziny temu, grzesiek_1986 napisał: 5 czy -5? Pięć na plusie ! Ten myślnik to niechcąco - poprawiłem już. Edytowane 15 Czerwca 2018 przez fonir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 mało prawdopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Teraz, karibox1 napisał: mało prawdopodobne ??? Sprecyzuj co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 pięć na plusie nie może mrozić napojów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Lodówka - w domu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Jeśli lodówka zamraża to jest uszkodzona poważnie. Praktycznie powinna wylecieć w kosmos....co innego zamrażarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Okazało się ze pirometr mierzył nie wiem co . Termometr z sondą (co prawda do mierzenia temp. stejków ) pokazuje ok 2°C więc wygląda na to że wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 No i dalej dreptam. Kupiłem używany czujnik klimy - i nie taki nie okazał . Ale ściągneli czynnik i wykręcili czujnik -jak na foto. W Nissanie czekać i prawie - 200zł. ! Na Aledrogo jest kilka używek ale różnią się napisem na nalepce na przykład: 1 -k albo 0-c Kostki takie same. czy ktoś ma wiedzę na temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi