Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pożegnanie

Michalmiko
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nadszedł ten czas, muszę się pożegnać, przynajmniej z QQ :unsure:

Kilka miesięcy temu zamówiłem nowe autko, które jak dobrze pójdzie, odbiorę za miesiąc.

Długo zwlekałem z wystawieniem Qashqaia, ale dziś to zrobiłem i ogłosiłem go do sprzedaży. Nie wiem jeszcze jak zniosę samą sprzedaż, bo bardzo się zżyłem z tym samochodem. Jakby nie było, prawie sześć lat! :( Zawsze wszędzie mnie zawiózł bez kaprysów, wszędzie wyjechał zimą, ehhh... Mam nadzieję, że pójdzie w dobre ręce...

Rozumiem ...też tak się czułem!

Myślę ,że "nie pożegnasz forum" a tylko auto !? Mimo , że Qq I to tylko jeden z wielu moich aut ale jako nieliczny sentyment po sobie pozostawił !

Możemy życzyć wszystkim by z takim "uczuciem" auta wspominali !;)

Edytowane przez toruńczyk

wsiądziesz no nowo pachnącego i zerowym brzebiegiem to zapomnisz o QQ :) 
ja szybko zapomniałem :D 

Haha, nie no na forum będę zaglądał, choć tutoriali już raczej nie będę tworzył dla QQ ;)
Ojciec jak zobaczył wczoraj jak robiłem zdjęcia QQ to zapytał czy na pewno... Że takie ładne to auto :P Niestety (stety ;) ) nowe już zamówione, a potrzebuję większe więc nie ma odwrotu. Jeszcze biorąc pod uwagę, że nowe jest skonfigurowane tak jak chciałem, no może bez kilku pierdółek, bo już by wyszło sporo poza budżet ;)

Ależ tajemniczy...

...nie daj się prosić ? ;)

Chodzi o to, na co zmieniam? Na dużego czeskiego SUVa :D 

Skoda Kodiaq 2.0 tsi 4x4 w wersji Style z większą ilością dodatków z konfiguratora ;) 

W sumie to początkowo Skody w ogóle nie brałem pod uwagę. Myślałem jeszcze nad używanym Jeepem Grand Cherokee, ale wszystkie były w nie najlepszym stanie. Pod uwagę jeszcze brałem Kia Sorento, ale w sumie nawet jej nie obejrzałem w salonie, bo jakoś tak mi się odwidziała jak zobaczyłem te wszystkie rozwiązania simply clever w Kodiaqu :) Może nie wygląda tak w środku (nie jest "przebajerowany"), ale on ma masę rożnych fajnych rozwiązań i dużo dobrze działających elementów wspomagających i bezpieczeństwa.
Jeszcze tak żonie przebąknąłem o nowym Koleosie, ale diesel, skrzynia CVT i szybka utrata wartości nas też nastawiła na wielkie nie :) 

Pozostaje życzyć zadowolenia z jazdy,szerokości i bezawaryjności.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Ja również życzę Ci Michale zadowolenia z nowego nabytku i bezawaryjnej jazdy. Jak już odbierzesz, to wrzuć jakąś fotkę - dzięki za twoją obecność na forum i mam nadzieje że dotrzymasz słowa ( jak nasz wspaniały kolega toruńczyk) i będziesz zaglądał na forum :drinkchampagne:

Ja też QQ sprzedałem już ponad 2 lata temu, a ciągle tu zaglądam :D Więc tak, zdecydowanie wrzuć fotkę nowego nabytku, chętnie popatrzymy ;-)

Tyle czasu i pracy poświęciłem na forum, że szkoda by to (chyba) było zaprzepaścić, będę z Wami :D
Oby było tylko bezawaryjnie, to będzie dobrze.
Gambiting, to już dwa lata? Ale ten czas leci. A tak odnośnie GLA, to bliska rodzina niedawno kupiła GLA 250. Całkiem fajne autko :) 

Pewnie, że się pochwalę, skoro prosicie :) Na razie mam tylko symulację z konfiguratora, a to raczej Was nie zadowoli :D 
Wyglądać będzie dokładnie tak jak tutaj, z zewnątrz identyczna konfiguracja :D :

7bdfc63421da4f17787f6430eb207bda_orig.jp

To ile teraz czeka się na "kodżak'a"? ;) 
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ;)
Taniej wychodzi niższa wersja + pakiety niż wyższa? Czy zarówno w tej i w tej te pakiety są za dopłatą? 

Edytowane przez pawcio

I ja także rozsrałem się z Qashqaiem... :(

trochę mi to szkoda bo to dobre poczciwe auto było... trafił do Kielc do milej rodzinki. 

Znalazłem bardzo zadbanego xc60 z  silnikiem 2.0d 5 cylindrów. 

20180615_220642.jpg

Edytowane przez BarracuDa

Mi zalatuje Audi, w sumie ten sam właściciel :) Bardziej tutaj patrzyłem na praktyczność, nawet do znaczka się już jakoś pomału przekonuję ;) Z bezawaryjnością nie jest źle. Ludzie narzekają raczej na drobiazgi, ale model jest dopiero dwa lata więc, czas pokaże co może wyjść z jego upływem.

Czas oczekiwania na Kodiaqa to temat rzeka. Jedni czekają od zeszłego roku do chwili obecnej, inni dostają szybciej. Ja jak wszystko pójdzie zgodnie z założeniami i tym co podają z fabryki, to będzie trzy miesiące.
Bazowa wersja to coś ponad 90 tysięcy. Początkowo jak zacząłem doposażać średnią wersję w to co ma topowa wersja Style, to wyszło drożej niż bym wziął Style i też nie było wszystkiego co ona ma. Z tego do wersji Style można jeszcze dobrać tyle dodatków, że jak sobie zrobiłem z ciekawości symulację, wszystko na maxa, to wyszło coś koło 230tysięcy :D 
Spieszyłem się z zamówieniem, bo MY2019, który wchodzi do produkcji już na dniach, ma być droższy, ale silniki benzynowe, na jaki się zdecydowałem ma mieć filtr GPF (odpowiednik DPF w dieslu). Uważam, że im mniej tych pseudo-ekologicznych dodatków tym lepiej.
Finalnie wybrałem wersję Style z kilkoma dodatkami. Mam prawie wszystko co chciałem.
Dziękuję za życzenia :) 

XC60 to też fajne autko :) Podejrzewam, że jesteś zadowolony ze zmiany? :)

Auto mam od tygodnia więc jeszcze jestem zadowolony. Silnik to czysta poezja nie wspomnę o automatycznej skrzyni biegów istny komfort.  Miejsca o wiele więcej, prawdziwy test za miesiąc bo wtedy czeka nas wycieczka ok 4 tyś km. 

Ja też wziąłem Kodiaqa w automacie. W połączeniu z dodatkowymi asystentami to auto może samo jeździć, szczególnie w korkach

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Haha, trzeba co jakiś czas złapać kierownicę, więc lepiej siedzieć z przodu. Po za tym, jakoś nie byłbym w stanie zaufać elektronice w stu procentach

A z tyłu przy cofaniu przez tylną szybę

A ja bedę robił pożegnanie z powitaniem :D

Dostałem bardzo dobrą propozycję z Nissana i na początku lipca oddaję mojego 1.2 i w zamian biorę 1.6 b :D