Arcanius Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Witam serdecznie . Auto : Nissan Qashqai+2 2010 r. 2.0 benzyna Problem dotyczy mocowania lampy światła cofania . Są tam dwie śruby, wygląda to tak jakby jedna z nich nie dociskała lampy /jest duża szczelina pomiędzy nią a karoserią/. Pytanie brzmi :) Czy to się da naprawić , czy trzeba dokupić jakieś mocowania oraz czy do naprawy tejże usterki konieczny będzie demontaż tylnej plastikowej osłony. Pozdrawiam Arek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_slawek Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Klosze świateł cofania zamontowane są w tylnej klapie. By się dostać do wymiany żarówki czy demontażu tylnego klosza należy zdemontować dolną cześć tapicerki klapy tylnej. Przed demontażem kup kilka klipów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcanius Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Odpowiedź wyczerpująca - poza podstawowym pytaniem , czy istnieje jakiś zestaw śrub do zamontowania tejże lampy , bo ewidentnie jest problem z tymi dwoma śrubami /nie ściągają lampy do karoserii i jest duża szczelina Dzięki podpowiedzią poradzę sobie z demontażem i montażem ale nadal nie wiem jak naprawić lampę pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Prawdopodobnie oderwała się jedna z mocujących śrub. Zdemontuj ostrożnie lampę i przyklej oderwaną śrubę do lampy klejem do szyb samochodowych. Po kilku godzinach mocując lampę, nie dokręcaj za mocno śrub. Dla zabezpieczenia przed podciekaniem wody (oraz zwiększając pewność mocowania) możesz obrzeże otworu nadwozia potraktować Sikaflexem (uszczelniacz/klej trwale elastyczny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcanius Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcanius Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Sprawa załatwiona Wcześniej ktos to naprawiał i napakował silikonu , ja usunąłem stary klej i silikon , dałem dwie /gumowo-metalowe uszczelki i dokręciłem wkretami do drewna , akurat było tyle miejsca że spokojnie lampa doszła do karoserii ...jest idealnie Dziękuję za pomoc ...temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.