mucka38 Opublikowano 18 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Tak wyglądały moje wahacze. Auto 2007 rok , tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 18 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Tak wygląda u mnie po konserwacji, rok minął i nadal wygląda tak samo Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 18 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 40 minut temu, scanik napisał: Tak wygląda u mnie po konserwacji, rok minął i nadal wygląda tak samo Rozumiem, że poddałeś konserwacji kilkuletnie auto, już podrdzewiałe. Jak wyglądała konserwacja, demontowali np wahacze aby dokładnie oczyścić z rdzy? Wygląda to elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 18 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Rozumiem, że poddałeś konserwacji kilkuletnie auto, już podrdzewiałe. Jak wyglądała konserwacja, demontowali np wahacze aby dokładnie oczyścić z rdzy? Wygląda to elegancko.5 letnie. Demontowali zderzaki, wydech, wszystko osłony plastiki podwozia. Całość trwała ze 3 tyg.. ze względów technologicznych. Zawieszenia nie demontowali Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Na fotach oczyszczone hydropiaskarka już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Jakie koszta?? 3 tygodnie samochodu nie miales?? ILE DALI GWARANCJI na ta robocizne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Gwarancji jest 2 lata, a po roku darmowy przegląd z myciem i ewentualnymi poprawkami. Ale powiem szczerze, że nie nic tam się nie dzieje. Wygląda jakby było tuż po konserwacji. Na tym darmowym przeglądzie mi tylko zapsikali końcówki drążków bo wymieniałem. Fajne uczucie jak coś wymieniasz w aucie i nic nie jest zardzewiałe :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Cena?? Tylne wachacze wymieniales na nowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 1 godzinę temu, PeRŁAziomal napisał: Cena?? Tylne wachacze wymieniales na nowe??? Jesli o mnie chodzi to wymieniłem na nowe . Widać na zdjeciu w jakim stanie były . Chcąc zamówić nowe , pozostawał tylko serwis . Koszt jednego to 3,5 tys. . Po długich poszukiwaniach i dogłębnej analizie , stwierdziłem ze podejdą od Reno Kadiar . Decyzja była słuszna , zamówiłem w cenie 950 zł. , za sztukę. Średnice tuleji , kąty pochylenia wszystko sie zgadza . Widać ze Nissan bardzo sie ceni , a wykorzystuje czesci od Reno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 (edytowane) Cena od 2 tys w zwyż, w zależności od staniu auta i zakresu prac. Ja dodatkowo brałem wygłuszenie podwozia. Malowanie "barankiem" itp w garażu nie może się równać z taka usługą. Dodam, ze 3 tyg nie trwa oczywiście sama praca ale czas potrzebny na odparowanie wilgoci, schnięcie warstw itp. Edytowane 4 Lutego 2019 przez scanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Odezwe sie po nastepnej zimie jak wygladac bedzie Twoja konserwacja... Sam robilem 2 razy konserwacje samodzielnie w mojej qqłce w ciagu niespełna 6 latach jej uzytkowania za kwote nieprzekraczajacej 500zl i prócz feralnych wahaczy tylnych i sanek przednich samochod 2007 rok spód ma igła. Wiec co to za bezpodstawne porownywanie robocizny czy w kanale domowym z usluga za ponad 2000zl. Jak sam doczyścisz konkretnie i zabezpieczysz podkladem to nie ma zadnego dla mnie porownania. Robota=robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Odezwe sie po nastepnej zimie jak wygladac bedzie Twoja konserwacja... Sam robilem 2 razy konserwacje samodzielnie w mojej qqłce w ciagu niespełna 6 latach jej uzytkowania za kwote nieprzekraczajacej 500zl i prócz feralnych wahaczy tylnych i sanek przednich samochod 2007 rok spód ma igła. Wiec co to za bezpodstawne porownywanie robocizny czy w kanale domowym z usluga za ponad 2000zl. Jak sam doczyścisz konkretnie i zabezpieczysz podkladem to nie ma zadnego dla mnie porownania. Robota=robocie. Same środki na moją konserwacje jak zliczyem kosztowały 1100zl, wszystko Nuxodol. W domu nawet zapewne masz jak to umyć na gorąco pod ciśnieniem i odtluscic. Masz hydropiaskarke, grzany kanal, specjalne dysze które wszędzie wejdą dodatkowo wewnątrz sprawadzisz auto kamera. Pewnie dasz radę to w domu na pustakach zapsikac czymś tam i będzie lepiej niż nic ale przyznaj, ze to jednak nie to samo.. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Gosciu o jakich pustakach mowisz... Nie chce obrazac TWOJEJ szlachetnej glowy. Skoro nie masz wiedzy i umiejetnosci zeby to sobie zrobic samemu -TO PŁAC !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Wyobraź sobie, ze na tym polega napędzanie i rozwoj gospodarki a więc i Twoj i mój byt, ze ktos daje Tobie zarobić a Ty komuś - proste..A dwa to chyba za nowe wahacze i sanki których nie umiesz jednak zakonserwowac Ty zapłacisz więcej niż ja za konserwacje. Pozdrawiam serdecznie i życzę braku korozji. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Nie wiem po co się "spinać"?Jeden zapłaci za super hiper środki położone profesjonalnie nawet te 2k (choć naprawdę wyjątkowo drogo) bo nie chce się babrać, nie ma na to czasu, miejsca chęci, umiejętności itd, itp.Drugi tanimi lub drogimi środkami zabezpieczy sam, bo potrafi, ma czas, chęć, miejsce et cetera.Oba auta będą w mniejszym lub większym stopniu zabezpieczone, jak? To zależy od tego, jak się do tego zabierze i jego wiedzy. Tanio nie musi oznaczać źle, a drogo dobrze i na odwrót. Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiorek Opublikowano 9 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Panowie planuje kupić qq po lifcie w benzynie. Z tego co widzę podwozie lubi rdze. Na co zwracać uwagę ? Wachacze, belka? Co jeszcze lubi rdzewieć i jest stosunkowo drogie w naprawie ? Wybaczcie za śmieszne pytanie ale na autach praktycznie w ogóle się nie znam, a warto cos wiedzieć ogladajac auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 9 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 6 godzin temu, fiorek napisał: Panowie planuje kupić qq po lifcie w benzynie. Z tego co widzę podwozie lubi rdze. Na co zwracać uwagę ? Wachacze, belka? Co jeszcze lubi rdzewieć i jest stosunkowo drogie w naprawie ? Wybaczcie za śmieszne pytanie ale na autach praktycznie w ogóle się nie znam, a warto cos wiedzieć ogladajac auta. A które teraz auto nie rdzewieje? Wszyscy oszczędzają w produkcji. mam qashqaia od 2011 nie mogę powiedzieć że koroduje wiadomo na wahaczach z przodu trochę czerwieni jest ale w normie na pewno nie więcej niż na innych samochodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 10 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 W dniu 9.02.2019 o 16:21, agit11 napisał: A które teraz auto nie rdzewieje? Moja laguna II 2006 nie rdzewieje Laguna III również nie rdzewieje. Połowa poszycia z plastiku albo z aluminium, a to co ze stali jest ocynkowane. Nawet elementy podwozia, wahacze, jakieś wózki również wydają się mniej zardzewiałe niż u konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Mam styczność z Fiesta i Nissan Note z tych samych roczników i obydwa są dużo mniej podatne na korozję podwozia niż QQ Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Nie wspominając o micra K12, jeśli chodzi o rudą, pancerna. Nasza na już 14 lat, a rudej nie widać Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiorek Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Panowie jaka jest cena wymiany plus części wachacze w qq 2010 rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 5 godzin temu, fiorek napisał: Panowie jaka jest cena wymiany plus części wachacze w qq 2010 rok? Jesli chodzi o tył , to 3500 zł. jeden, w aso , plus robocizna oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi