robi173 Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Witam, od jakiegoś czasu podczas jazdy na nierównościach coś stukało mi w zawieszeniu z lewej strony ,dziś byłem u mechanika i okazało się, że zawieszenie jest ok natomiast jest luz na drążku kierowniczym oraz końcówce drążka z lewej strony. Części do kupienia tylko w serwisie ,nie ma żadnych zamienników co więcej drążek nie występuje jako część-trzeba kupić całą przekładnie. Koszt bez rabatu 4900 zł !!! Czy może ktoś już z Was miał taki problem po gwarancji? Może uda się dopasować drążek kierowniczy od innego auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi173 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udało się! Drążek wymieniony, chłopaki wstawili od innego auta niestety nie chcieli powiedzieć od jakiego,wiem tylko,że drążek wymagał" dopasowania".Swoją drogą te drążki to strasznie odchudzone są teraz, a przecież skręcają większymi niż kiedyś to bywało kołami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Mi też ostatnio powiedzieli, że jest minimalny luz. Na razie to olałem - w każdym razie wymianę przekładni obejmuje tzw. przedłużona gwarancja - którą mam i jak widać warto mieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m133 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 mam taki sam objaw puknie (jak pukniecie w drewniane drzwi) raz na jakis czas . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.