Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wyświetlacz radia

Arcanius
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra mam sprzęt w domu ...pierwsze co mi  w oczy wpadło to to, że wygląda ono inaczej niż na zdjęciu - nie ma bocznego panelu z pokrętłem

a dwa to pytanie ...na zdjęciach pokazane są dwa kable które muszę podpiąć pod navi , spokojnie je tam pakuje ale z boku zostają jeszcze jakies przewodziki w kapturkach :) co z nimi ?

http://allegro.pl/nawigacja-android-7-qashqai-x-trail-2gb-fv23-zpl-i7384085819.html?snapshot=#thumb/5

na linku wszystko widać jak na dłoni :)

ja dostałem ten:

http://allegro.pl/nawigacja-radio-2-din-android-7-2gb16gb-fv23-zpl-i7384047944.html

tańszy o 50 zł ale raczej niczym oprócz panelu się nie różni.

te dwa kable do podłączenia do radia to zasilanie oraz antena ale wystają    z nich tez takie cienki zakapturowane przewodziki :)

Edytowane przez Arcanius

2 godziny temu, Arcanius napisał:

wystają    z nich tez takie cienki zakapturowane przewodziki :)

Prawdopodobnie przejściówka pasuje też do innego radia więc te niepotrzebne przewody zaizolowano

Witam

Tymi kabelkami się nie przejmuj to są kabelki prawdopodobnie zabezpieczenie do podpięcia pod hamulec ręczny czyli nie można plików filmowych oglądac bez zaciągniętego hamulca ale to można wyłączyć w systemie w radiu drugi kabelek prawdopodobnie sterowanie kamerą cofania do podpięcia pod wsteczny tym też się nie przejmuj podpnij tylko kości i powinno wszystko działać

Więc montaż spoko ale wynikły problemy :) Nie to radio mi sprzedał gość , niestety , ale mam nadzieję nie będzie robił problemu /jestem już po rozmowie/

inny problem to taki - i to mnie dziwi - że do tej navi. nie było 2 przejściówek . Był tylko kabel zasilania oraz anetenowy ....a jak mam podłączyć pozostałe dwa kable co są w oryginale ? ..nie ma sterowania z kierownicą i jeszcze czegoś chyba  - bo oryginalne radio ma 4 wejścia a to ma tylko 2

Witam

Sterowanie radia  z kierownicy ustawiasz w systemie radia tam programujesz poszczególne przyciski. Dodatkowe kable to na pewno kabel usb i mikrofon . mikrofon masz zabudowany na pewno w radiu z przodu ewentualnie w kpl masz przejściówkę pod dodatkowy mikrofon. A kable usb masz dodatkowe w kpl pisałem Ci żeby je wyprowadzić w schowku. Sterowanie kierownicy jest w tym głównym kablu zasilającym. Jeżeli chodzi o przejściówkę usb to tą będziesz musiał ewentualnie zakupić na aliekspress https://pl.aliexpress.com/item/PAC-USB-NI1-OEM-Radio-USB-Port-Input-Retention-Cable-fo-Nissan-Car-Audio-Replacement/32697912670.html?spm=a2g17.search0104.3.134.1b1a6be7vdQGHU&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10152_10151_10065_10344_10068_10342_10343_10340_10341_10696_10084_5722520_10083_10618_10304_10307_10820_10301_10821_10059_5722620_5722920_5722720_5722820_100031_10103_10624_10623_10622_10621_10620,searchweb201603_25,ppcSwitch_3&algo_expid=102be5eb-c4e4-47f6-b170-de4e6a001c6d-19&algo_pvid=102be5eb-c4e4-47f6-b170-de4e6a001c6d&priceBeautifyAB=0 

u nas raczej niedostępna jak chcesz używać gniazda usb w podłokietniku . Ja włożyłem te 2 kable usb do schowka i wydaje mi się że tam mam lepszy dostęp do usb . A przejściówkę pod oryginalny mikrofon nie spotkałem ale ten mikrofon lepiej działa niż oryginał

Ważne że radio pasuje wymiarowo i działa. Jak ci odbiera samo radio? 

Edytowane przez agit11

24 minuty temu, agit11 napisał:

Witam

Sterowanie radia  z kierownicy ustawiasz w systemie radia

Kolega "Arcanius" napisał że nie ma kierownicy "multimedialnej" więc prawdopodobnie to radio nie będzie pasowało :(

7 minut temu, Author53 napisał:

Kolega "Arcanius" napisał że nie ma kierownicy "multimedialnej" więc prawdopodobnie to radio nie będzie pasowało :(

W opisie radia jest sterowanie z kierownicy ale w ustawieniach systemu radia trzeba zaprogramować przyciski. Bez zaprogramowania są niaktywne

mam sterowanie w oryginale z kierownicy ...martwi mnie brak 2 przejściówek /oryginał ma 4 wyjścia z radia/ 

nie bardzo umiem wytłumaczyć cos takiego .....w skrócie ...sterowanie radia z kierownicy nie działa , brak języka polskiego , brak miejsca na podpięcia 2 kabli z oryginału 

w systemie wszystko sprawdzałem  - to nie wina systemu bo tam wszystko ok. zrobiłem :)

te dwa kable które masz nie podpięte to jest mikrofon i gniazdo usb w podłokietniku. W żadnym radiu do qashqaia które oglądałem nie było w komplecie tych kabli. Kable usb masz w komplecie do radia a mikrofon zabudowany w radiu tak że nie są potrzebne.

Język polski ustawiasz w opcjach androida usuwasz angielski i ustawiasz polski.Angielski musisz usunąć ale najpierw daj  j polski. Tak samo sterowanie w kierownicy ustawiasz w opcjach androida jest tam przyporządkowanie przycisków kierownicy i do androida i ładnie to dziala musisz wejść w ustawienia systemu androida tak jak w telefonie. Sterowanie do radia są w tym głównym przewodzie

Czytaj posty bo Ci to wyżej napisałem i nawet dałem ci linka do tego kabla usb na aliekspresie jak chcesz uruchomić gniazdo usb w podłokietniku. Ale tego kabla w Polsce nie kupisz i nie dają go w komplecie do żadnego radia w sumie jest to niepotrzebne

Znalazłem na allegro jednego sprzedającego ten kabel do usb tu masz link http://allegro.pl/adapter-usb-nissan-qashqai-juke-navara-note-4-4pin-i7015659863.html

Edytowane przez agit11

Czytam wszystko dokładnie , nie wszystko rozumiem ale czytam :)

Czyli podsumowując wystarczy podpiąć dwa kable / zasilanie i antena/ i wszystko będzie działać ???

ale u mnie system nie wykrył kierownicy w ogóle :)  w poniedziałek odbieram sprzęt zamówiony wtedy będę mądrzejszy :)

Proszę nie denerwować się na mnie , ale jak płace ponad 1000 zł. za sprzęt chce by wszystko działało jak należy :)

Nikt się nie denerwuje ale te dwa kable i powinno wszystko działać a kierownicę konfiguruję się w ustawieniach androida w stacji tak samo język. Czyli to radio odesłałeś?

Radio odwioze osobiście 

Język starałem się zmienić w systemie  / dodałem polski i nie działało - może dlatego że nie usunąłem ang. 

a kierownicy nie dałem rady skonfigurować bo w systemie nie było jej widać 

jutro wymieniam sprzęt na ten który kupiłem i zapłaciłem :)

wymiana banalna :)

Trzeba najpierw dodać polski a później usunąć angielski i zrestartowa' system. W ustawienia trzeba załączyć sterowanie kierownicą i później naciskając na kierownicy przycisk przyporządkowujesz dowolnej funkcji która ci się wyświetla.

widziałem i czytałem jak to sie robi z kierownicą ,,,,problem w tym że nie było widać sterowania kierownicą ale myślę że to efekt mojego niedouczenia ...

jutro dam znać co i jak :)

Sprzęt odebrany :) /Byli tak mili , że  w ramach rekompensaty dostałem kamerke cofania /

Zamontowany / jak pisaliście była to czynność banalna :) Gra i buczy ....z językiem polskim wystarczyło go dodać i przesunąć na 1 miejsce :)

Kierownica skalibrowana ./choć tu troszkę się pomęczyłem - inaczej niż na filmiku było :)

Także sprawa załatwiona , Dziękuję wszystkim za pomoc :)

Następnym krokiem będzie pewnie montaż kamery cofania skoro już ją mam :)

15 godzin temu, Arcanius napisał:

Zamontowany

Pokaż foto jak to wygląda. Jak z dźwiękiem? Jest lepiej/gorzej w porównaniu do oryginału?

sorki ...apka fajna ale nie dział mi zupełnie ...grafika jest ale żaden z bocznych odnośników nie działa / ani radio ani internet ani navi :(

Zrobiłem wszystko co trzeba :( nawet zapłaciłem 10 zł za apke a nadal zaden z przycisków nie działa :) ktos ma jakieś pomysły :) ?