Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wyświetlacz radia

Arcanius
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, Arcanius napisał:

Zrobiłem wszystko co trzeba :( nawet zapłaciłem 10 zł za apke a nadal zaden z przycisków nie działa :) ktos ma jakieś pomysły :) ?

przytrzymaj przycisk dłużej i otworzy ci się możliwość przyporządkowania programu też tak miałem i wszystko chodzi np przyciśniesz radio i załączy ci się wybór możliwości zmiana nazwy zmiana ikony lub przyporządkowaniu aplikacji wybierasz aplkacje radia potwierdzasz i masz gotowe tak samo nawi wybierasz którą chcesz przyporządkować nawigację masz na pewno igo i google maps ja przyporządkowałem google maps. A w środku przytrzymujesz i masz do wyboru w środku albo zegar albo prędkościomierz albo marka samochodu daj znać czy działa a jakie masz radio nie pisałeś?

Na pewno działa ci przycisk app tam dostajesz się do programów i tak samo działa ci konfiguracja w niej możesz wybrać laucher jaki chcesz czy orginał czy ten nowy nie ma problemu

Edytowane przez agit11

OK. przetestuje ...ale dziś autko żonie oddałem więc jutro dopiero :) ja po meczu nie nadaje się do jazdy :)

Radio po zdjęciu patrząc jest dokładnie takie jak Twoje Agit.

http://allegro.pl/nawigacja-android-7-qashqai-x-trail-2gb-fv23-zpl-i7384085819.html?snapshot=#thumb/1

Środek apki działa bez problemu ...testowałem różne opcje ...problem był tylko z bocznymi odnośnikami :)

Do starego ekranu wracam bez problemu .

testowałem te navigacje igo ale google maps jest nieporównywalnie lepsza :)

Witam

Do igo trzeba się trochę przyzwyczaić ale nie jest zła ma jeden plus mapy offline. ponadto lepiej trochę nawiguje lepiej widać kierunki oraz lepiej komunikuje ale trzeba sprawdzić na trasie jak się zachowuje. 

OK. wszystko działa tak jak napisał agit. Na spokojnie trzeba pooprzypisywać odpowiednie aplikacje . 

Jeszcze jedno pytanie , chciałbym zakupić skaner OBD2 bluetooth , co sądzicie o tym ? Macie może własne i coś możecie polecić ?

http://allegro.pl/skaner-obd2-obdii-mini-bluetooth-elm327-hit-i5255323136.html

Ten drugi prawdopodobnie nie będzie wystawał , i będzie można założyć zaślepka gniazda serwisowego

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

nissan-qashqai-socket-diagnostic-obd2.jpg

Ale ja nie chce go wozić zawsze włozonego,,, to sprzęt który używa się sporadycznie , chodzi mi tylko o kasacje check /mam gaz i czasem się zapala/ oraz sprawdzanie błędów jak się coś pojawi :)

reszte dla zabawy przetestuje pewnie :)

Tylko nie rozumiem tego ...do sprzętu dają płytę z oprogramowaniem jak mam je zainstalować na moja navigacje ? Nie śmiac się ze mnie ...nie znam się na tym :)

Będe też wdzięczny jak zasugerujecie jakie opłaca się aplikacje na to radyjko ściągnąć - na te chwilke jestem bardzo zadowolony , spełnia oczekiwania w 100% i muszę wam podziękować ..wydałem kase ale warto było :) ////oszczędziłem na kupnie auta - więc stać mnie było ///

22 godziny temu, Arcanius napisał:

Jeszcze jedno pytanie , chciałbym zakupić skaner OBD2 bluetooth , co sądzicie o tym ?

Jakikolwiek z ELM 327 będzie działać. Ja miałem viecar ale się popsuł, wyrzuciłem. Kupiłem drugi z aliexpress, taki jeden z tańszych i działa bardzo dobrze, w nissanie również. Używam go z aplikacją Torque.

2 godziny temu, Arcanius napisał:

Dziękuję wszystkim za pomoc , w tym temacie wyczerpałem pytania .

Pozdrawiam

Nie mów stop bo w tym temacie jeszcze jest tyle rzeczy dopiero Ci wyskoczą jak zaczniesz z tego korzystać.

• Thanks 1

Narazie rozsmakowuje się w swoim nowym aucie ....6 miesięcy polowałem by kupić w dobrej cenie ten model. 1 właściciel  z Polski ,sprawdzona historia /i w aso i u ubezpieczyciela  , pełna dokumentacje ..dodatkowo gaz mi się trafił w gratisie :) Powiem szczerze , że to mój najlepszy samochód w życiu , szkoda że przestali go robić ale następny też będzie nissan /zapewne Trial :)

Skoro jesteśmy nadal w tym temacie ...to czy istnieje schemat montażu kamery cofania , chodzi przede wszystkim o połozenie kabla w aucie :)

59 minut temu, Arcanius napisał:

Narazie rozsmakowuje się w swoim nowym aucie ....6 miesięcy polowałem by kupić w dobrej cenie ten model. 1 właściciel  z Polski ,sprawdzona historia /i w aso i u ubezpieczyciela  , pełna dokumentacje ..dodatkowo gaz mi się trafił w gratisie :) Powiem szczerze , że to mój najlepszy samochód w życiu , szkoda że przestali go robić ale następny też będzie nissan /zapewne Trial :)

Skoro jesteśmy nadal w tym temacie ...to czy istnieje schemat montażu kamery cofania , chodzi przede wszystkim o połozenie kabla w aucie :)

Pisałem Ci demontujesz osłonę klapy bagażnika masz kamerę z ramką więc prosty montaż kabel przeciągasz z pokrywy bagażnika przez otwór z kablami ( idzie w osłonie gumowej najlepiej jakbyś sam cinch uciął i prowadził sam kabel Możesz sobie pomóc kawałkiem normalnego drutu żeby to przeciągnąć- przy samy radiu lutujesz nowy cinch) który idzie do wnętrz samochodu brzegiem podsufitki po stronie pasażera i prowadzisz do słupka zdemontujesz osłonę w słupku jest na zatrzaski kabel przeciągasz za schowkiem aż do samego radia .

Edytowane przez agit11

Raczej ciężko ale kupujesz cinch  za 50 gr i lutujesz  ekran a drugi rdzeń środek proste lutowanie i żadnego problemu z przeciąganiem kabla końcówka jest niewygodna do przeciągania możesz uszkodzić coś przy przeciąganiu możesz spróbować ale ja bym się nie bawił np http://allegro.pl/wtyk-rca-cinch-komplet-5-szt-i6651462571.html

Edytowane przez agit11

ok . spoko dam rade :) 

Dwa kolejne pytania ...przeczytałem kilka art. i obejrzałem kilka filmów na temat wymiany filtra kabinowego - waszym zdaniem da się to zrobić bez demontaży tych wszystkich pierdół ...poprostu wyjął i wsadził :) czy będzie kłopot ?

I czy w tym modelu wymienia się filtr paliwowy / bo na stronie filtrona jest napisane - niewymienny ?

Jeżeli chcesz mieć dobrze włożony to się nie da mi jak wymienili w serwisie prawdopodobnie bez odkręcania to jak sobie sam wymieniałem to zobaczyłem że filtr jest tak pokrzywiony że część powietrza szła koło niego. Przynajmniej trzeba odkręcić silniczek krokowy od klimy koło filtra  to dużo ułatwi, ale trzeba zapamiętać ustawienie go.

Dasz radę przeciągnąć ciacha,kropelki płynu do naczyń i idzie

Są różne filtry miękkie i sztywne .Miękki da się tak złożyć że wejdzie bez demontażu .do sztywnego trzeba przynajmniej silniczek zdemontować

Cincha miało być

Dobra ...na spokojnie oglądnąłem wszystko ...kamerka ma wszystkie kable w komplecie ...chinche są oddzielnie z kabelkami gotowe do lutowania ...więc jeden problem z głowy nic nie trzeba ciąć :) Natomiast obejrzałem droge którą ma iść kabel i niestety nie widze tego w wyobraźni /dlatego pewnie o schemat pytałem / Z klapy bagażnika po zdjęciu osłony kabel prowadze gumowym wężem w którym idą inne przewody ale jak w aucie do tego kabla się dostać,,, mam zdejmować podsufitke? nie mam pojęcia :(

2 godziny temu, Arcanius napisał:

Dobra ...na spokojnie oglądnąłem wszystko ...kamerka ma wszystkie kable w komplecie ...chinche są oddzielnie z kabelkami gotowe do lutowania ...więc jeden problem z głowy nic nie trzeba ciąć :) Natomiast obejrzałem droge którą ma iść kabel i niestety nie widze tego w wyobraźni /dlatego pewnie o schemat pytałem / Z klapy bagażnika po zdjęciu osłony kabel prowadze gumowym wężem w którym idą inne przewody ale jak w aucie do tego kabla się dostać,,, mam zdejmować podsufitke? nie mam pojęcia :(

Teraz z ciekawości spróbowałem przejść z bagażnika do wnętrza - tak więc ściągnij sobie osłonę gumową -gumowy wąż-która wchodzi pod pokrywą bagażnika na górze do wnętrza samochodu oraz ściągasz gumową uszczelkę drzwi tylnych koło podsufitki. od strony bagażnika popatrz w otwór jak kabel tak samo lekko zakrzywiony sztywny przewód ok 1,5 wepchasz i wyciągniesz na skraju podsufitki koło drzwi pasażera do przewodu doczepiasz przewód od kamerki i wyciągasz koło drzwi w podsufitce nie musisz demontować nawet plastików sztywny przewód wychodzi tylko musisz go lekko nakierować - teraz to sprawdziłem 10 min i masz go w środku. odsuwasz uszczelkę nad drzwiami od pasażera z przodu i dalej tym przewodem na skraju podsufitki przechodzisz aż do przedniego słupka demontujesz osłonę plastikową jest na zatrzaskach lekko podważasz od dołu aż do góry i wychodzi prowadzisz kabel słupkiem na dół i jesteś za schowkiem pasażera i krok od radia. Teraz to sprawdzałem pól godziny roboty i masz kabel poprowadzony. Nawet nie próbuj demontować podsufitki przewód prowadzisz brzegiem podsufitki jest tam miejsce jak ściągniesz uszczelkę drzwi to spokojnie włożysz tam rękę. Sprawdź sobie to zobaczysz jest to proste do zrobienia tylko musisz mieć sztywny drut ok 1,5 do 2 m żeby ten kabel przeciągać

Edytowane przez agit11