MisilYE Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 (edytowane) 16 minut temu, MisilYE napisał: czyli w tym układzie to będzie kabel 2 żyłowy w ekranie - 1 przewód wykorzystany do przesyłu napięcia z lampy cofania i wyprowadzony na zewnątrz cincha z obu ston a drugi przewód sygnałowy video do kamery. Jak utniesz z jednej strony cinch to zostaw sobie 20 cm od złącza żeby to polutować Edytowane 25 Czerwca 2018 przez agit11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 TakWysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcanius Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Reasumując mam wszystko co potrzeba zdjęcie też jasne Bardzo mi miło że poświęcacie czas pomagając Jedno pytanie na koniec powtórze : muszę lutować ? na skrętke nie da rady albo na jakąś złączkę ? I na początku spróbuje przeciagnąć bez ucinania cincha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Na taką szybkozłączkę co wcześniej była mowa Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 8 godzin temu, Arcanius napisał: Jedno pytanie na koniec powtórze : muszę lutować ? na skrętke nie da rady Jeśli chcesz aby było porządnie zrobione, to lutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelm Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Witam (w innym wątku który niepotrzebnie stworzyłem) szukam info właśnie w temacie takiego radia Mam QQ +2 tekna, przeczytałem wszystko ale chyba nie wszystko skumałem Poproszę o podpowiedź : - co ze starym wyświetlaczem tym na górze, kolega napisał "do starego ekranu wracam bez problemu" - co to znaczy, do jakich funkcjonalności ? - co z komputerem pokładowym, gdzie go teraz można zobaczyć ? spalanie itp... - rozumiem że zmieniarka cd idzie precz, nie ma jej obsługi - co z kamerą cofania ? gdzie teraz zobaczę obraz z tej co mam Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcanius Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Postaram się na priv napisac co wiem Tutaj mam teraz pytanie bo właśnie dostałem : https://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-icar-vgate-obd2-elm327-bt-i6573503867.html#thumb/2 Ma 3 kontrolki 2 od prawej palą się na zielono pierwsza od lewej /taka z akumulatorkiem / na czerwono ...mam na navi zainstalowany Torque ale cały czas pokazuje mi brak komunikacji a na bluetooth nie widze nowego urzadznia i nie mogę go sparować . Poproszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 3 godziny temu, majkelm napisał: Witam (w innym wątku który niepotrzebnie stworzyłem) szukam info właśnie w temacie takiego radia Mam QQ +2 tekna, przeczytałem wszystko ale chyba nie wszystko skumałem Poproszę o podpowiedź : - co ze starym wyświetlaczem tym na górze, kolega napisał "do starego ekranu wracam bez problemu" - co to znaczy, do jakich funkcjonalności ? - co z komputerem pokładowym, gdzie go teraz można zobaczyć ? spalanie itp... - rozumiem że zmieniarka cd idzie precz, nie ma jej obsługi - co z kamerą cofania ? gdzie teraz zobaczę obraz z tej co mam Dzięki i pozdrawiam Fergul11 Nissanmaniak Redaktor 175 2623 odpowiedzi Skąd:Co.Clare Ennis Model:Qashqai 1.6 / Galant 2.0/Peugeot 308 Silnik:HR16DE /4G63 Napisano 17 Kwiecień 2017 Chińczycy mają zamiennik ekranu , radio pozostaje , zamieniasz fabryczny ekran na dotykowy z dodatkowymi funkcjami . https://www.aliexpress.com/item/MTK3360-512Mb-faster-speed-WINCE-6-0-car-DVD-player-gps-for-nissan-Qashqai-2010-2011/32781439690.html?spm=2114.10010108.1000014.17.R6f4Pc&scm=1007.13338.79672.000000000000000&pvid=9d5bc1f2-7ce8-453c-ada6-56f65ef338bb&tpp=1 https://www.aliexpress.com/item/Roadrover-multi-function-Car-DVD-Player-GPS-Navigation-Bluetooth-Audio-Radio-Ipod-for-NISSAN-QASHQAI-2011/32692389515.html?spm=2114.10010108.1000014.8.OTm71s&scm=1007.13338.79672.000000000000000&pvid=f28d8ec6-d169-4992-9c48-6e4345bfcc59&tpp=1 https://www.aliexpress.com/item/Car-GPS-navigation-for-Nissan-QASHQAI-with-7-inch-digital-LCD-and-GPS-Bluetooth-A2dp-PIP/1579320474.html?spm=2114.10010108.1000014.10.BiwPEB&scm=1007.13338.79672.000000000000000&pvid=7584f43b-9c77-46f2-bc62-eafb5fd1eea2&tpp=1 Tylko za Chiny ludowe nie mam pojęcia czy wszystkie funkcje ze starego radia pozostają , a dochodzą nowe i np. dublują się czy coś w starym zostaje zablokowane ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, Arcanius napisał: Postaram się na priv napisac co wiem Tutaj mam teraz pytanie bo właśnie dostałem : https://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-icar-vgate-obd2-elm327-bt-i6573503867.html#thumb/2 Ma 3 kontrolki 2 od prawej palą się na zielono pierwsza od lewej /taka z akumulatorkiem / na czerwono ...mam na navi zainstalowany Torque ale cały czas pokazuje mi brak komunikacji a na bluetooth nie widze nowego urzadznia i nie mogę go sparować . Poproszę o pomoc a dałeś polecenie wyszukaj nowe urządzenie na stacji . Próbowałeś parować na telefonie z androidem Edytowane 26 Czerwca 2018 przez agit11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcanius Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 yyyy... to mam telefon parować ? myslałem że navi którą mam w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcanius Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 na navigacji próbowałem chyba wszystkiego i nie znalazłem tego nowego urządzenia a płyta to rozumiem tylko do tego by torqa zainstalować / jego już mam na radiu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Spróbuj sparować na załączonym samochodzie a na radiu czy dałeś polecenie szukaj nowego urządzenia. Ewentualnie spróbuj sparować z telefonem czy zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcanius Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Sprawdziłem , telefon udało się sparować i działa ale navi nadal nie może znaleźć modułu /przy włączonym ...czy wyłączonym silniku/ A na przykład telefon został przez radio znaleziony i jest widoczny ...muszę chyba coś źle robić . tak naprawde nie włącza się nawet wyszukiwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcanius Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 krok po kroku , ale jakies dziwne to wszystko ...znalazłem i sparowałem urządzienie ale cały czas pokazuje mi brak połączenia z ecu na telefonie działa ...nawet skasowałem kontrolke check Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcanius Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 działa , choc komunikacja stwarza problemy to jednak jakoś działa dam znać jak uporam sie z kamerką pozdrawiam i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcanius Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) siemka pytanko na biegu po właśnie kamerke montuję ....upewnię się ,,,do lampy dochodzi kabel kończący się wtyczką którą się wpina ...są dwa kableki jeden czarny drugi żółto-zielony ...czy dobrze myślę iż zasilanie to kolr czarny ?-do którego podłączam szybkozłączkę. Oraz czy mogę dać 2 szybkozłączki - jedna od radia , druga od kamerki ? pozdrawiam Edytowane 9 Lipca 2018 przez Arcanius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcanius Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 podłączyłem wszystko dwa razy ///raz na złączki ..drugi raz wszystko lutowałem ...nie ma obrazu ani nic nie ma jedyne co mi przychodzi do głowy to to że zasilanie do lampy cofania idzie kablem żółto zielonym a ja podłączam do czarnego cały czas ...nic nie spale jak zamienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcanius Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) ok. wszystko,,,, działa dla potomnych : pierwsze co to poprowadziłem kabel tak jak agit pisał /drut i wszystko w uszczelce /zero kłopotu/ drugie podłączyłem do radia wtyk ,,normalka,, przewód lutowany - odradzam uzywania złączek podłączony do kabla z navi "back camera" trzy podłaczenie zsilania kemery - lutowanie pod kabel zasilający lampe cofania - do tego samego miejsca wlutowałem załączanie kamery z wstecznego /czyli cienki czerwony kabel z długiego przwodu/ cztery mase zlutowałem do zera które dochodziło do lampy cofania ////w obu powyższych przypadkach zdarłem osłonke z kabli ..dolutowałem kable i zaizolowałem sugestia: u mnie czarmy kabel idący do światła cofania to zero natomiast żółto-zielony to zasilanie cała operacja jest banalnie prosta ..ale bez pomocy kolegów z formum nie podjął bym się tego Pozdrawiam i dziekuję zdjęcia jutro dodam, iż by kabelki od kamerki poprowadzić trzeba zdjąć listwe na bagażniku -te co podświetla tablice rejestracyjną - wtedy bez kłopotu wprowadzamy kabel i łączymy z zasilaniem i masą . Edytowane 10 Lipca 2018 przez Arcanius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcanius Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Nie zakładając nowego tematu zapytam tu .W moim radiu głośnik działa bardzo fajnie ale kłopot jest z mikrofonem ...osoba po drugiej stronie prawie mnie nie słyszy ...czy to się ustawia czy tak po prostu jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 1 godzinę temu, Arcanius napisał: osoba po drugiej stronie prawie mnie nie słyszy Masz na myśli telefon głośnomówiący? Powiedz lub pokaż co masz na pokładzie a wtedy można myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcanius Opublikowano 7 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 (edytowane) W dniu 23.06.2018 o 07:53, Arcanius napisał: A tak się prezentuje na swoim miejscu Dokładnie to Bardzo słabo słychać jak rozmawiam przez tel. rozmówce słyszę doskonale , on mnie bardzo słabo Tak telefon głośnomówiący Edytowane 7 Lutego 2019 przez Arcanius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Masz dodatkowy mikrofon czy ten na radiu jeżeli ten na radiu staraj się mówić do radia też na początku z przyzwyczajenia mówiłem do mikrofonu w qashqaiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leptosp Opublikowano 31 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Zanim zabierzesz się z naprawę wyświetlacza, proponuję wymienić filtr kabinowy (przeciwpyłkowy). Wskutek jego zapchania, powietrze ma słabą cyrkulację i radio bardzo się nagrzewa a wtedy wyświetlacz blednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi