kamil.prokop Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Cześć, mam możliwość zakupu Nissan Qashqai 1.6 benzyna z 2012 roku z automatyczną skrzynią biegów z która jest niestety problem (zmienia biegi, ale szarpie przy zmianie biegów lub zbytnio przeciąga na biegach) czytałem różne opinie o automatach w Qashqai i pytanie do Was czy te skrzynie są jakieś bardzo wadliwe? czy to jest ta bezstopniowa przekładnia CVT (JATCO JF011E) auto ma dopiero 60 tys km i trorchę mnie to zastanawia ze skrzynia już sprawia takie problemy, a chciałbym trochę tym autem pojeździć.... VIN auta to: SJNFAAJ10U2644881 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelm Opublikowano 13 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 Ostatnio zmieniałem olej w QQ JJ10, przy 88kkm Fachowiec znany i poważany w okolicy, spytałem jak jest z tymi skrzyniami, powiedział że jak w każdej konstrukcji zdarzają się kłopoty, ale ogólnie jeżeli będzie dbany to będzie długowieczny. Co do samego szarpania, u mnie też czasami lekko podszarpuje przy pedale do podłogi, ale stawiam że to normalne, przy jeździe miejsko-zwyczajnej jest miód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.