marekbuli Opublikowano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Witam. Mam problem z przednim zawieszeniem w Primerce. Lewa strona jest niżej od prawej o ponad 1 cm. Kierownica w trakcie jazdy na wprost patrzy lekko w lewo. Byłem sprawdzić zawieszenie na stacji (amorki 75 lewy 74 prawy) żadnych większych uchybień. łożyska zwrotnicy po wymianie. Ktoś ma jakieś pomysły- czy wina amortyzatora (zablokował się skok) czy sprężyny zużyte. Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Drążki kierownicze (końcówki) nie były wymieniane ? Ściąga na jakąś stronę? Zamień koła miejscami tył-przód. Jeśli będzie bez zmian - trzeba sprawdzić geometrię (zakładam, że sprężyny i ich mocowania w kielichach - rdza są w porządku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekbuli Opublikowano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 nic nie było robione przy drążkach (nie mają luzów) nie ściąga ani w lewo ani w prawo. Wciągnąłem lewą kolumnę i zawiozłem do mechaniorów. Powiedzieli , że w porządku. Koła mają taką samą wysokość, ciśnienie. Zostaje sam amortyzator lub sprężyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.