gregson Opublikowano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Oddawałem samochód kilka razy di serwisu, zawsze nic poważnego, zwykle jednodniowe naprawy. Teraz zdałem sobie sprawę, że ani razu nie dostałem samochodu zastępczego. Kiedy dostaje się samochód zastępczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 A prosiłeś? W moim przypadku - gdy umawiałem sie na serwis prosiłem o samochód zastępczy . Chyba nigdy nie było problemu. A jedynie zgrać termin. Przeciez połowa ludzi czeka i patrzy przez okienko czy mu nie porysuja lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 14 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Ja niedawno miałem robiony przegląd - Pani zapytała mnie czy chcę samochód zastępczy. Skorzystałem bo nie chciało mi się czekać w salonie a do domu mam w sumie niedaleko :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike83 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Podczas umawiania się na ostatni przegląd też mnie o to pytano. Niemniej jednak nie wiem czy to jest standardowa procedura w każdym ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Nie.Ale jeżeli masz naprawę gwarancyjną nissan powinien dać ci samochód zastępczy.Poczytaj foldery które dostałeś podczas zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 3 hours ago, Brzyk said: Nie. Ale jeżeli masz naprawę gwarancyjną nissan powinien dać ci samochód zastępczy. Poczytaj foldery które dostałeś podczas zakupu. Powinien dać = należy Ci się. Ale to nie znaczy,że dostaniesz z automatu bez pytania, bo nie każdy potrzebuje. Ale wystarczy zapytać i powinieneś dostać, nawet na jednodniowe naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz166 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Przy naprawie gwarancyjnej zawsze ale czasami trzeba przypomnieć im swoje "prawa". Jak ładnie poprosiłem to nawet na czas przeglądu rocznego dostałem zastępczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek 1 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Z własnego doświadczenia: Sosnowiec - przy każdym zostawieniu samochodu zostawiłem zastępczy, nawet wybierałem taki jakim jeszcze nie jeździłem. Dąbrowa Górnicza - żaden problem. Inna sprawa trzeba zawsze się upomnieć - ale czy to problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Mnie w Dąbrowie to sami zawsze proponują zastępczaka...ale ja to już jestem z innej bajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zawsze dostaję - ale już na etapie umawiania o taki proszę (bo przecież nie jest możliwym by każdemu dać - ograniczenie co do ilości pojazdów). Ja akurat mama Qashqai w firmie i faktycznie nim odwiedzam klientów - robiąc od 40 do 80 kilometrów dziennie - więc nie mam zamiaru jeździć taksówką. Choćby na dolewkę płynu - zostawiam Qashqaia rano zaraz na otwarcie ASO - i odbieram przed zamknięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Ja umawiam się na przegląd tylko wtedy kiedy mam możliwość skorzystania z auta zastępczego. Nie mogę zostać bez auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibek1 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Obietnica nissana przy każdej naprawie w autoryzowanym serwisie przysługuje Ci samochód zastępczy nawet po gwarancji ! Każdy serwis ASO posiada samochody z projektu You+Nissan. Tylko trzeba się najpierw umuwic ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belliash Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Z ciekawosci zapytam, ile taka przyjemnosc kosztuje? Na jakich warunkach wydawane jest auto zastepcze? Dostalem ostatnio karte z YOU+Nissan, moze keidys skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 31 minutes ago, Belliash said: Z ciekawosci zapytam, ile taka przyjemnosc kosztuje? Na jakich warunkach wydawane jest auto zastepcze? Dostalem ostatnio karte z YOU+Nissan, moze keidys skorzystam Zależy w zupełności od serwisu, nie jest to regulowane przez Nissana w żaden sposób. W jednych miejscach jest zupełnie gratis, w innych musisz zapłacić jakąś symboliczną opłatę za ubezpieczenie(10zł/dzień) a w jeszcze innych się spotkałem że kasują równo jak za wynajem(200zł/dzień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 W dniu 2018-06-19 o 12:10, gambiting napisał: Zależy w zupełności od serwisu, nie jest to regulowane przez Nissana w żaden sposób. W jednych miejscach jest zupełnie gratis, w innych musisz zapłacić jakąś symboliczną opłatę za ubezpieczenie(10zł/dzień) a w jeszcze innych się spotkałem że kasują równo jak za wynajem(200zł/dzień). Delikatnie pisząc: mylisz się. Nissan gwarantuje samochód zastępczy bezpłatnie, tzw. "obietnice nissana" czy jak to tam się nazywa. I do tego - czym też się chwalą - zastępcze są 1.6 (wiec posiadacze 1.2 mogą sobie potestować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Raz dostałem tylko 1.6.A zawsze 1.2 Więc nie do końca masz rację.A gdzie masz napisane że 1.6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 24 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Każdy przegląd w ASO Szczecin proponowano mi zamówienie taksówki nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 25 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Ja każdy przegląd ASO w Szczecinie dostawałem samochód zastępczy. Prosiłem zawsze wcześniej a miesiąc temu bez rezerwacji dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magir Opublikowano 7 Listopada Udostępnij Opublikowano 7 Listopada A teraz to się drodzy państwo możecie BARDZO CIĘŻKO zdziwić jak sobie zażyczycie samochód zastępczy ! Wczoraj w serwisie tak z ciekawości dopytałem się szczegółów - reasumując zależy to od dobrej woli dealera. No jaja z gwintem lewoskrętnym ! Może zaproponować rozwiązania alternatywne :-)) ....... dobrze że siedziałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 11 Listopada Udostępnij Opublikowano 11 Listopada Wg mnie to zawsze była dobra wola, więc nic się nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 11 Listopada Udostępnij Opublikowano 11 Listopada Też tak myślę. Jak wymyślasz to nie ma. Albo w najlepszym przypadku płacisz za wynajem za dobę. W rybniku jest oficjalnie cennik.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi