Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Koniczynka na szybie :(

rozbef
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No i stało się:huh:

Dziś zauważyłem takie coś na przedniej szybie. Chyba trza zgłosic do ubezpieczyciela z Auto Casco.

Nawet nie wiem kiedy to się stało, nic nie strzeliło , w trasie nie jechałem, nie wiem.

Czy szyba może strzelić  i się rozsypać?

20180617_193412_resized (1).jpg

17 minut temu, rozbef napisał:

Czy szyba może strzelić  i się rozsypać?

Raczej nie bo jest klejona, też kiedyś tak miałem i nic się nie rozsypało, tyle że dalej od tego miejsca szła nitka która się powiększała. Szybę możesz wymienić z AC tylko za rok będziesz miał pewnie +10% do ubezpieczenia.

Zanim ruszysz AS lub AC to spróbuj ją naprawić jak się da. 

Nie wiem z czego to wynika ale w żadnym aucie nie miałem tak często "atakowanych" szyb jak w Qashqai-u...

Z racji wysokości auta, kąta nachylenia szyby...? :blink:

14 godzin temu, elsebo napisał:

(…)Nie wiem z czego to wynika ale w żadnym aucie nie miałem tak często "atakowanych" szyb jak w Qashqai-u...

Z racji wysokości auta, kąta nachylenia szyby...? :blink:

Coś w tym musi być, nigdy w żadnym aucie kamyki nie rozwalały mi szyby, a w QQ jeden dalszy wyjazd i prawie dziura w szybie,bo poleciał kamyk z przejeżdżającego obok tira ,ech...

Słusznie radzi elsebo !

Miałem małą pajęczynę ale skutecznie mi ją zakleiła firma specjalizująca się w takich naprawach za 150zł. skutecznie i bez śladu .Prawdą jest ,że  kąt nachylenia szyby w Qq sprzyja takim przykrym trafieniom ale takiego "haftu artystycznego " jeszcze nie widziałem ? ;)

2 godziny temu, toruńczyk napisał:

Miałem małą pajęczynę ale skutecznie mi ją zakleiła firma specjalizująca się w takich naprawach (...)

Cześć :)

Jeszcze w Qashqai-u czy już Maździe?

Witam ponownie:)

Poszedłem za radą elsebo i "naprawiłem" pęknięcie - koszt 160 zł - czas 35 min:D

Teraz to wygląda jak na załączonym zdjęciu - dużo lepiej w rzeczywistości

Ciekawe jak długo "wytrzyma"?

Ale jak trzeba będzie to z AC wymienie na nową ( podobno koszt to 1800 zeta)

Aha , w warsztacie powiedzieli,ze koniczynka może wyleżć za jakiś czas - nawet miesiąc. 

A ja przypomniałem sobie że z miesiąc temu był jakiś puk - ale wtedy po oględzinach szyby nic nie zauważyłem:(

A swoją droga to rzeczywiście coś nie halo z przednia szybą w QQ:(

szyba po.jpg

Edytowane przez rozbef

1 godzinę temu, elsebo napisał:

Cześć :)

Jeszcze w Qashqai-u czy już Maździe?

Hej !

Ano w Qq ! Nie śmiem zaśmiecać Waszego wątku ;) Kilka kamyków już w Maździe słyszałem tylko szczęśliwie śladu nie zostawiły ale lakier na masce już nie jest taki "gładki" :(  Dlatego też przezornie doubezpieczam szyby w Cx 3 .

Ja też dostałem kamlotem. Mam osobne ubezpieczenie na szyby, wiec bez wahania od razu tel. do ubezpieczyciela i zlecenie do ASO na szybę. No i tak sobie czekam już 3 tyg. na szybę.. Wcześniej czekałem 2 tyg. na aku.. w sytuacji gdzie aku trzymało max 24h. W międzyczasie z małego pajączka poszło pęknięcie na prawie pół szyby :(

Generalnie - moje ASO Nissana nie rozpieszcza terminami...

Edytowane przez Jurand15
amba zjadła 'bez wahania'

To czy się bardziej rozejdzie ta koniczynka to loteria. Ja dla przykładu też miałem tak naprawianą szybę i siedzi już kilka lat. Pewnie zależy od szyby i miejsca uszkodzenia.

• 3 tygodnie później...

A czy ktoś z was zwrócił  uwagę na to że fabryczne szyby czołowe są bez logo Nissana ? Bo ja jeszcze nie spotkałem takowego co by miał - zastanawiające ...

Edytowane przez camel

3 godziny temu, camel napisał:

A czy ktoś z was zwrócił  uwagę na to że fabryczne szyby czołowe są bez logo Nissana ? Bo ja jeszcze nie spotkałem takowego co by miał - zastanawiające ...

może szyba ogrzewana to czyjś patent i nie może być na nim loga nissana...

• 2 miesiące temu...

moje kolejne spostrzeżenia odnośnie szyby czołowej Qashqai'a bez logo nissana, auta wyprodukowane w Japonii mają logo Nissana

Edytowane przez camel