Kamek Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Drodzy klubowicze. Mam Qashqaia z 2012 r 1.6 benzyna. Czy ktoś z Was spodkal się z takim oto zachowaniem silnika. Na wystygniętym silniku po odpaleniu przez ok. 40 sek latem a ok. 20 sek zimą silnik utrzymuje obroty ok.1800 obr/min po czym dopiero spadają. Przy ciepłym silniku obroty są ok. ładnie trzyma ok.750. To się dzieje tylko na zimnym. Jak minie te 40 sek. i go ponownie odpale wtedy wszystko jest ok. Miałem już sporo samochodów ale z takim się jeszcze nie spotkałem. Po podłączeniu do kompa brak błędów temperatura silnika i oleju ok. Trochę jest to wkurzające bo silnik przy tych obrotach jest głośny. Proszę o radę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiper29 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Też tak mam. Dopiero co zauważyłem to. Czy już znasz może przyczynę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamek Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Niestety nie. Bylem w serwisie fabrycznym żadnych błędów w kompie. Od dawna masz to auto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.