Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wyblakłe plastiki na zewnątrz

Urszula

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim mam problem z plastikami na zewnątrz które są między drzwiami. Są trochę wyblakłe. Chciałabym coś z tym zrobić i niektórzy polecają K2 bono. Czy ktoś używał tego preparatu i czy to się długo trzyma? 

(Nissan Qashqai 2011r)

Dziękuję za zainteresowanie. Jeżeli nie w tym dziale napisałam to przepraszam jestem tu Nowa. 

20180625_193348.jpg

20180625_193416.jpg

Hej wszystkim mam problem z plastikami na zewnątrz które są między drzwiami. Są trochę wyblakłe. Chciałabym coś z tym zrobić i niektórzy polecają K2 bono. Czy ktoś używał tego preparatu i czy to się długo trzyma? 
(Nissan Qashqai 2011r)
Dziękuję za zainteresowanie. Jeżeli nie w tym dziale napisałam to przepraszam jestem tu Nowa. 

20180625_193348.thumb.jpg.6414a0cb0c32e27207e2d135d293287b.jpg
20180625_193416.thumb.jpg.019d69359c8c25d8e44e2fe71343626d.jpg
Zastosuj jakąś chemię do czarnych plastików zewnętrzuch, beda jak nowe

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Chemia nic nie daje. Efekt jest krótkotrwały.

Ja plastiki "regenerowałem" opalarką. Podgrzewać należy do dosyć wysokiej temperatury. Najlepiej na szrocie kupić sobie jakiś stary panel za piątaka i nauczyć się i wyczuć moment, tak żeby plastiku nie nadtopić i nie "zagotować". Teraz wszystkie plastiki mam cacy czarne, a dla kontrastu mam zaślepkę na oczko do holowania na tylnym zderzaku.

Metoda wymaga czasu, cierpliwości i precyzji, ale efekty daje piorunujące.

Chemia nic nie daje. Efekt jest krótkotrwały.

Ja plastiki "regenerowałem" opalarką. Podgrzewać należy do dosyć wysokiej temperatury. Najlepiej na szrocie kupić sobie jakiś stary panel za piątaka i nauczyć się i wyczuć moment, tak żeby plastiku nie nadtopić i nie "zagotować". Teraz wszystkie plastiki mam cacy czarne, a dla kontrastu mam zaślepkę na oczko do holowania na tylnym zderzaku.

Metoda wymaga czasu, cierpliwości i precyzji, ale efekty daje piorunujące.

Masz rację, jak ktoś ma doświadczenie to moze zderzaki spróbować opalarka ale z tego co pamiętam to w QQ jest folia na drzwiach, radz komuś aby opalarka dal po folii to sie stopi! Chemia dziala ale nie ma to być chemia z marketu tylko ze sklepu autodetilngowego. Sonax to minimum co działa..

Jak już mowa o opalarce, to może dało by się nią usunąć niewielkie rysy na nie lakierowanej części zderzaka?

Jak już mowa o opalarce, to może dało by się nią usunąć niewielkie rysy na nie lakierowanej części zderzaka?
Da sie ale lepiej to zlecić. Robia to najpierw lekkim papierem ściernym, potem poleruja lub opalarka. Nie jest to trudne ale u sobie nie polecam sie uczuć lub jak kolega wyżej pisał - poprobiwac na czymś :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...