Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

amortyzatory tylne Z51

ma2cv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam proszę o poradę może już ktoś z forumowiczów robił wymianę tylnych amortyzatorów w z51.Sprawa przedstawia się tak; wylał się jeden z tylnych amortyzatorów brak możliwości nabycia nowych (oprócz serwisu szt,1200zł na zmówienie). Przeglądając zdjęcia (wydaje mi się ) że z modelu Z50 są takie same.Proszę o radę model Z51 2008 Us

Witam. Nie rozumiem "brak możliwości".!!! Jest tyle firm, które sprzedają czěsci do aut z USA. Zadzwoń do "brodmir". 

dzwoniłem do trzech sklepów z częściami do aut z us brak w ofercie (oferują przednie)

Cześć.  Z tego co udało mi się dowiedzieć,  to są takie same.

Może w z52 są inne. Nie wiem.

Ogólnie,  to ten sam amortyzator, stosowany od 2004. Tyle, że występujący w 2 podstawowych wersjach ( z większym i mniejszym tłumieniem :56210-CA 000, 56210-CB 000) i w wielu wykonaniach (róźne firmy - inne numery).

Ceny od 80,- do 150,-   KYB (allegro). Jest tego mnóstwo.

Pzdr. wkar

wkar bardzo dzięki za konkretną odpowiedź.Dla pewności kupię najtańszą używkę z50 i po wyjęciu swojego porównam , ceny do z50 są bardzo przystępne tylko jest ta doza niepewności bo wszystkie są według opisów do roku 2007.A jak pisałem wcześniej jest to porównanie tylko optyczne.

Pzdr.ma2cv

5 godzin temu, ma2cv napisał:

wkar bardzo dzięki za konkretną odpowiedź.Dla pewności kupię najtańszą używkę z50 i po wyjęciu swojego porównam , ceny do z50 są bardzo przystępne tylko jest ta doza niepewności bo wszystkie są według opisów do roku 2007.A jak pisałem wcześniej jest to porównanie tylko optyczne.

Pzdr.ma2cv

Witam! https://www.i-bery.com/search.html?article=E62101AN0A&g=2&sort___search_results_by=final_price&smode=A2&term=    jakieś 420 zł 

Zestawienie b. fajne, ale Rosjanie  robią Murano i Kaszkaja głównie  na swój rynek.

Trzeba by sprawdzić  też sprężyny, bo na ich drogi amort. mogą być bardziej twarde..

Poza tym, ja wolałbym akcesoryjne KYB-y z Japonii niż wyroby rosyjskiego przemysłu. :)

Nie wiem, może są lepsze?

Pozdrawiam. wkar

• 3 tygodnie później...

Witam mogę napisać z pełną odpowiedzialnością amortyzatory z z50 nie pasują do z51.Różnią się zasadą działania (odwrotna),oraz długością cylindra (5 cm dłuższy),górne mocowanie inny kształt (okrągłe) z50 (lekko elipsowate) długość, średnica,dolne mocowanie takie same oraz sposób mocowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...