Robert13 Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Witam Mam Nissana Note II z 2014r . Ostatnio pojawił mi się problem z rozładowywaniem akumulatora . Zmierzyłem pobór prądu ( wyjęty kluczyk , auto zamknięte ) wynik 0,1A . Auto ostatnio nie jest jeżdżone , po około tygodniu akumulator pada , wcześniej jakieś 2 lata temu potrafiło stać miesiąc i odpalało bez problemu. Czy to możliwe , że już padł akumulator ?? czy jednak te 0,1A to za dużo ( auto ma system start/stop) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Szanowny kolego Są na forum obfite elaboraty dot. badziewiastych akumulatorów "FIAMM" , którymi producent "uszczęśliwił" nie tylko Ciebie, ale też posiadaczy QQłek, Pulsarów, etc. Jako że przespałeś gwarancję, to czeka Cię uszczuplenie portfela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert13 Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 A ja nie mam akumulatora fiamm tylko mam Exide Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert13 Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 To może z innej beczki , czy ktoś z użytkowników Nissan Note II benzyna 1.2 80KM wersja Acenta może podać jaki ma pobór prądu na postoju gdy auto stoi i wszystko wyłączone. Nie chodzi mi o odpowiedzi z książek , że powinno być... tylko o rzeczywisty pomiar . U mnie jest 0,1A i nie wiem czy mam szukać problemu czy ten model tak ma . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Pojazd nawet jeśłi ma wyłączony silnik popiera prąd. Nie wchodząc w technike to wszystko co elektryczne pobiera prąd. 0,1A to nie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.