piotrek3110 Opublikowano 7 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 Jadę zestawem nissan QQ J11b z przyczepą campingową i tak : Pierwsza strona na wczasy .4 osoby , załadunek na ful co potrzeba , jedziemy w nocy , prędkość śr 70 km , temp powietrza 14 stopni spalanie 9,9 l/100 km Powrót , 4 osoby , mniejszy ładunek o 10 % jedziemy w dzień , prędkość śr 80 km , temp powietrza 24 stopni i spalanie 12/l 100 km . Czy tak ma być ? Czy temp na zewnątrz to zrobiła i prędkość ? A może ukształtowanie terenu , trasa ta sama tam i z powrotem . Piotr,posiadasz J11b więc staraj się pisać w dziale J11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2018 2 godziny temu, piotrek3110 napisał: Czy temp na zewnątrz to zrobiła i prędkość ? A może większa prędkość i opór powietrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 może wyda Ci się to śmieszne ,ale gdy jadę w góry z szczecina spale mniej jak z powrotem. trasa szczecin-hamburg tak samo do HH wiecej powrót mniej. wież czym zacząłem sobie tłumaczyć, że do Szczecina z kąt bym nie jechał mam pod górę , bo inaczej tego racjonalnie nie jestem wytłumaczyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Wiatr. Najgorszy jest wiatr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek1971 Opublikowano 10 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Gęstość powietrza, prędkość , natężenia ruchu według mnie to główne przyczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.