Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Usunięcie sond przy katalizatorze

hothouse

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, jeden ze speców od wydechów zasugerował mi, by zamiast wycinania kata (ewentualnie innych partyzanckich działań) spróbować oszukać komputer przez usunięcie z niego sond. Czy macie na ten temat jakieś przemyślenia? ktoś z Was próbował to zrobić?

Auto Z50, rok 2005, europejczyk...

Witam. W jakim celu ten spec chce to zrobić? Jeżeli wyskakuje Ci błąd to wystarczy założyć emulatory na sądy(niewielki koszt). Jeżeli zrobisz tak jak on Ci sugeruje to podejrzewam, że będą same problemy. 

Nie wiem na ile jest skomplikowana elektryka w murańcu, ale w hondzie HR-V która brała olej również miałem ciągle błędne odczyty z sondy przez co nierówno auto pracowało na lpg - pojechałem do dobrego gazownika który wystroił manualnie dawkę paliwa do silnika omijając całkowicie odczyty z sondy i wszystko kulało się przez dobre 100.000km.  Jednak uszkodzony katalizator i tak trzeba przerobić/wymienić/usunąć a pamiętaj że są tam dwa. 

Jaki sens zostawiać zepsute katalizatory ???? Przede wszystkim trzeba wywalić katal.   a nie kombinować z programami.... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...