Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

spalanie- róznice

jaq79

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam pewien problem w QQ 2,0 dci 150 km 4x4 z 2013 r. Mianowicie, zapala mi się rezerwa i pokazuje że do przejechania zostało tam 70-80 km, dojeżdżam już do 30 km. Tankuję do pełna, ropa chlupocze pod metalową zapadką a do baku wchodzi max 47-49 l. Bak mam 65 l. Wychodzi, że w baku pozostaje jednak około 15 l ropy. O co chodzi?

Cześć,
Mam pewien problem w QQ 2,0 dci 150 km 4x4 z 2013 r. Mianowicie, zapala mi się rezerwa i pokazuje że do przejechania zostało tam 70-80 km, dojeżdżam już do 30 km. Tankuję do pełna, ropa chlupocze pod metalową zapadką a do baku wchodzi max 47-49 l. Bak mam 65 l. Wychodzi, że w baku pozostaje jednak około 15 l ropy. O co chodzi?
Mi ostatnio jak miałem zasięg 35km weszło 56l. Ale dolewalem jeszcze troszkę po wybiciu pistoletu wiec podobnie

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

u mnie praktycznie zawsze gdy jade na stację przy zasięgu na komp. 10km  , do baku wchodzi 57-58L

Pewnie bak ma 65 minus jakas poduszka powietrzna na odpowietrznie. I realnie wejdzie z 5l mniej

Tylko u mnie wychodzi, że rezerwa się zapala jak w baku jest około 20 l 
A ile Ci pali auto? Wynik z wyliczeń a nie kompa

17 minut temu, scanik napisał:

A ile Ci pali auto? Wynik z wyliczeń a nie kompa

Z wyliczeń wychodzi koło 8,5 l, z kompa 9,2 l/100km.

komp. u mnie 8.5L, z wyliczeń 7.5L (jazda 90% miasto)
No to jak mi w 1.5 dci jakieś 6l to zasięg Ci pozostaje taki jaki mi przy mniejszej ilości paliwa. Masz tak jak wszyscy, nie przejmuj sie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...