dzialus Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Cześć . Posiadam Nissana Primere 12 1.8 benzyna . Dziś rano ( w nocy spory deszcz a rano na aucie rosa )nie odpaliłem silnika . Rozrusznik kręcił prawidłowo . OBD pokazał usterkę układu zapłonowego . Aku odłączyłem na cały dzień .Po powrocie z pracy odpalił od pierwszego . Boję się ,że usterka powróci . Co może być przyczyną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Kod błędu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzialus Opublikowano 14 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Nie mam go - wykasowalem ,poniewaz dwa dni odpala . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Poczekaj aż powróci bo tak to wróżenie z fusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bednara80 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Ale z tego co mówisz jak była rosa może zawilgotniały kable i nastąpiło przebicie do masy. Następnym razem jak nie będzie gadał zwróć też uwagę czy jest wilgotno czy suche powietrze, gdy kable są słabe robi to wielka różnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 W tym silniku są osobne cewki na każdy cylinder, nie ma kabli zapłonowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.