Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chłodzenie silnika - włączanie i wyłączanie wiatraków

Nikko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono,

bez zbędnego wstępu jestem tu z braku innych pomysłów na naprawę mojego T31. Miało być spełnienie marzenia a jest jak na razie.... . Do rzeczy. Mam problem z chłodzeniem silnika, które objawiają się tym, że czasem się włączają wiatraki za chłodnicą czasem nie. Jadę na przykład 500 km i wszystko jest ok, wjeżdżam w miasto czyli zmiana stylu jazdy by po krótkim czasie temperatura na czujniku skoczyła mi do 90%, zmiana biegu, prędkości (np powyżej 80 km/h) czujnik wraca do 4 kresek by znów nie zapowiedzianie skoczyć na 95%. Zmiana taka następuje w różnych stylach jazdy, w różnych miejscach tak, że nie umiem określić cyklu dokładnego kiedy to lub za pomocą czego to się dzieje. Kilka dni temu zrobiłem ponad 200 km w różnych cyklach, korki, autostrada, korki. Po przejechaniu 100 km musiałem objechać miasto po słabszej drodze i się zaczęło.... 4 kreski do 10 kresek. Różne próby zmiany prędkości, biegu, zjeżdżanie kołami na pobocze i obserwowałem zmiany - raz wentylatory działają raz nie. To znaczy raz jest 4-6 kresek na wskaźniku raz 10.

Obecnie samochód trzeci dzień spędza w warsztacie i powiem Wam, że brakuje mi sił i środków do dalszej walki. Nikt nie wie co mu jest. Może ktoś miał do czynienia z czymś podobnym? Mam zawieźć córkę do dziadków w weekend i nie mam czym.

Dzięki i pozdrawiam

Ja straciłem na naprawę 800 euro a auto dalej nie jeździ. Zawieź od razu do ASO. Ja teraz odwiozę auto do serwisu. U mnie znowu ciągle działają wiatraki, nie działa Klima, a temp jest ok. Przy 3000rpm traci moc. 4 mechaników i żaden nie dał rady

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

dzięki za odpowiedź, mechanik trzeci dzień się biedzi i.... nie jestem dalej niż zanim tam zaprowadziłem auto.

22 minuty temu, Jabol napisał:

Ja straciłem na naprawę 800 euro a auto dalej nie jeździ. Zawieź od razu do ASO. Ja teraz odwiozę auto do serwisu. U mnie znowu ciągle działają wiatraki, nie działa Klima, a temp jest ok. Przy 3000rpm traci moc. 4 mechaników i żaden nie dał rady

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Tylko później nie płaczcie ,ze miesiac stał w serwisie ,wymienili pól samochodu ,skasowali ladnych pare tysiecy a auto dalej nie sprawne..

Lepsza opcja od ASO jest wizyta  u dobrego polecanego elektryka-elektronika samochodowego.

Piotrek, zostawiłem już u polecanych i dobrych klika tysięcy w ciągu dwóch tygodni i wracam do nich jak kierowca Alfa Romeo za każdym razem z czymś nowym.

Współczuje.Masz pecha.

W ASO pracuja  wymieniacze nie fachowcy,ich metoda "naprawy" polega na wymianie po kolei wszystkiego co moze miec wplyw na usterke.

W ten sposob to i małpa da rade,tylko za wszystko płaci klient więc licz sie z znacznie wyższymi wydatkami do tych jakie juz poniosłeś.

Jak Ciebie stać -to odstawiaj auto do ASO..

Gość Andrzej G
53 minuty temu, piotrek3 napisał:

Jak Ciebie stać -to odstawiaj auto do ASO..

Chciałeś chyba powiedzieć - jak masz nadmiar kasy i żadnego pomysłu, na co ją wydać.

Równie dobrze możesz zasilić skarbonę Ojca Tadeusza. Śmignie kilka "zdrowasiek" w intencji Twojej rakiety, a efekt będzie zapewne ten sam.

194px-Ojciec_Tadeusz_Rydzyk_(2013).jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...