Yorb Opublikowano 15 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Witam, Przyszedł czas na pierwszą wymianę klocków z tyłu. Kupiłem nowe klocki tylko tutaj problem strasznie ciężko wchodziły w zaciski a jak już wyszły to jakby nie cofały się do końca w zacisku przez co całe koło nawet bez hamowania nagrzewa się podczas zwykłej jazdy. Tak myślę że to wina blaszek w które się wsadza klocki, bo cały zacisk wydaje się że chodzi ok. Tylko gdzie takie kupić ? Można je dostać osobno poza zaciskami ? Dodam że mam wersje DE z USA i to moja pierwsza wymiana więc nawet nie wiem czy zaciski mam standardowe ale wyglądają mniej więcej tak : zaciski pasujące klocki Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianaerox0219 Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Musisz podszlifować dosłownie 1mm tą końcówkę klocka co wchodzi w tą blaszkę Robiłem to ostatnio u siebie bo bez tego klocek wchodził na wcisk twardo-nawet sie nie ruszał... tak wszystko robią teraz, ma pasować a nie pasuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorb Opublikowano 17 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Dzięki spróbuje jutro, bo blaszek nigdzie osobno nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.