jarek Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 nissan juke 1.5 dci 2011r system bezkluczykowy Po zakończonej jeździe nie chce odpalić. Akumulator sprawdzony bateria w pilocie wymieniona ( wszystko bez efektu) Z góry dziękuję za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 16 godzin temu, jarek napisał: nissan juke 1.5 dci 2011r system bezkluczykowy Po zakończonej jeździe nie chce odpalić. Akumulator sprawdzony bateria w pilocie wymieniona ( wszystko bez efektu) Z góry dziękuję za podpowiedzi. Troche malo info zeby Ci udzielic jakiejs porady . Jak wylaczysz cos sie zaswieca jak chcesz zapalic jakas kontrolka ?? Sprawdzales na 2 kluczu to ze wymieniles baterie to nie znaczy ze klucz sprawny. Widocznie cos sie zablokowalao wez na noc odepnij akumulator a moze sie cos zresetuje moze imobilajzer chwyta. Napisz cos wiecej po jakim czasie odpala ile razy trzeba nacisnac cokolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek Opublikowano 21 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Tydzień temu w piątek zaparkowałem na parkingu i zgasiłem silnik. Po chwili chciałem odpalić , rozrusznik nie odpowiadał i nie daje żadnych odgłosów. Po załączeniu zapłonu nie ma też charakterystycznego odgłosu szarpnięcia kierownicy. Początkowo myślałem że to wina akumulatora, wymontowałem go naładowałem przez 20 h po zamontowaniu rozrusznik nadal nie odpowiada sprawdziłem ten akumulator na moim innym samochodzie i kręcił jak szalony. Po włączeniu zapłonu utrzymują się zapalone kontrolki żółty helikopter i żółta PS i standardowo ładowanie i olej. Jestem świeżym nabywcą tego samochodu i nie wiem czy te żółte kontrolki mają zgasnąć po chwili czy też po odpaleniu silnika. Posiadam tylko jeden kluczyk więc nie mam możliwości sprawdzenia na drugim. Sprawdziłem baterie miała 2,8 V więc wymieniłem ją na nową i nadal nic. Bez efektu. Samochód nadal stoi na parkingu. Pozdrawiam i proszę o podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexxmen30 Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Kontrolka helikoptera to kontrolka silnika wyskakuje jak jest awaria lub usterka i ona nie zgasnie doputy nie rozwiazesz problemublub skasujesz ja w systemie co daje mizerny efekt bo jak cos padlo to wyskoczy po chwili. Pozostaje Ci laweta i serwis lub dobry mechanik bo mnie to wyglada na powazna usterke silnika - czy czasem rozrzad nienpadl podobno te silniki mialy dupiaty ze ludzie gdzies dojechali gasili auto i juz nie odjechali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek Opublikowano 21 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Dzięki za info. Będę szukał dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Jak mexxmen30 powiedział laweta ... trzeba pod kompa najlepiej orginalnego Consulta podłączyć i błedy zczytać bo inaczej to wróżenie z fusów... jak będą DTC to można coś powiedzieć... w tej chwili to może byc wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.