Rudyqashqai2.0dci Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Witam niedawno nabyłem Qashqai 2.0dci acenta 2wd podczas zmiany biegów coś puka gdy masz wrzucony kolejny bieg to musisz bardzo powoli puścić sprzęgło aby nie puklo bo jeżeli puścić szybciej tak jak w innych samocchodach to coś puka proszę o pomoc ja podejrzewam że może to być któraś z poduszek silnika lub skrzyni biegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Albo dwumas.. Przejdzie sie 50 km/h na 5 biegu i dodaj gazu, zobacz czy tlucze i szarpie Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Rudy,troszkę więcej opisu dokładniejszego by się zdało.... Jeżeli puka tylko podczas zmiany biegów,jedno klepnięcie i tak jak piszesz że trzeba nogę delikatnie zdejmować ze sprzęgła to może być przypalone sprzęgło.Może być również,wywalona poduszka silnika,tak miałem.Każda zmiana biegu to było stuknięcie.Zobacz czy nie masz za dużego luzu na bocznej poduszce silnika,tam pomiędzy gumą a obudową powinno być 1-2mm luzu max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yodato Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 W dniu 29.07.2018 o 06:55, Rudyqashqai2.0dci napisał: Witam niedawno nabyłem Qashqai 2.0dci acenta 2wd podczas zmiany biegów coś puka gdy masz wrzucony kolejny bieg to musisz bardzo powoli puścić sprzęgło aby nie puklo bo jeżeli puścić szybciej tak jak w innych samocchodach to coś puka proszę o pomoc ja podejrzewam że może to być któraś z poduszek silnika lub skrzyni biegów. Mialem tak, dosc glosny stuk. Byla to uszkodzona poduszka silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Czy skrzyni biegów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.