Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Różnica pomiędzy 28185AV800 i 28185AV700 napęd CD

lukaszn
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jest to mój pierwszy post i przy okazji chciałem się przywitać.

Moje pytanie jest następujące: napęd CD przestał wysuwać płytę - rozebrałem go i nie zauważyłem problemów, zębatki są całe ale mam wrażenie jakby wysokość "półki" była nieodpowiednia. Ale nie taki mam problem, szukałem wg oznaczenia z naklejki (28185AV800) i znalazłem ledwo kilka używanych sztuk w dość dużej cenie, za to (28185AV700) jest dużo tańszy i dostępność dużo większa. Czy numery są zamienne ?

Pozdrawiam.

czesć mam takie radio 28185AV700 ale bez nakładki plastikowej z przodu. Musiałbyś sobie przełożyć z twojego zepsutego radia. 

IMG_4176.jpg

Edytowane przez michaell

I tu jest problem ze oba radia są inaczej poszyte i jeżeli wlozysz radio z przedlifta to wyświetli ci się napis secure tak samo jest w drugą stronę. 

8 godzin temu, Devil1986 napisał:

I tu jest problem ze oba radia są inaczej poszyte i jeżeli wlozysz radio z przedlifta to wyświetli ci się napis secure tak samo jest w drugą stronę. 

Sam mi zakładałeś radio i to radio o numerze 28185AV700  nie podeszło do mojego nissana  ponieważ auto poliftingowe ma inne oprogramowanie niż przed.

Radio 28185AV700  jest przedliftowe a ja potrzebowałem radio  28185-BA010. Ja do radia 28185-BA010 założyłem nakładkę plastikową z 28185AV700 w celu spasowania radio poliftowego w  konsole przedliftową 

Radio 28185AV800 28185AV700 to są radio przedliftowe. tylko roznica jest taka  że 28185AV700 były produkowane od 2001do 2003 a 28185AV800 był w modelach 2004

Kompatybilność radia oznaczona jest literą zarówno 28185AV700 28185AV800 maja literę A 

Edytowane przez michaell

Musisz się zaopatrzyć w schemat elektryczny jednego i drugiego radia i poprzepinac piny na kostce w radiu to będzie różnica max 3 przewodów kolory będą takie same w jednym jak i w drugim tylko miejscami się różnią 

Edytowane przez Devil1986

Ja oglądałem wtyczki do radia przed i po lifcie to ułożenie kabli jest to samo. To musi być problem systemowy. Rozwiązanie są dwa. 1. Kupić radio 28185AV800. 2.Kupić radio nieseryjne i przerobić tak aby działało w nissanie. Zawsze możesz przyjechać na wycieczkę do Krakowa to ja  i Devil1986 pomożemy

A czy próbował ktoś złożyć z dwóch jeden ? Poza problemem z wysuwaniem płyty wszystko ok w moim napędzie CD gdyby przełożyć bebechy z dawcy teoretycznie powinno się udać ?

To ja już bym wolał założyć normalne radio z cd i USB niż przekładać bebechy wg mnie gra nie warta świeczki. Ale co kto lubi. 

39 minutes ago, Devil1986 said:

To ja już bym wolał założyć normalne radio z cd i USB niż przekładać bebechy wg mnie gra nie warta świeczki. Ale co kto lubi. 

A moim dzaniem ma to sens i szczerze popieram, bo ja tak mam (poprzedni wlasciciel tak zrobil i dodatkowe radio wyglada tak jakby "swini siodlo zalozyc") . Po za tym samochod bedzie w oryginale i jako ze juz nie jest produkowane od 10 lat to nieduzo mu brakuje do klasyka.

Rozbiez obydwa i sprawdz czy plytki obwodow sa identyczne ale jak znam zycie to pewnie cos zmienili.

Pozdro.

Edytowane przez Rrabbit