edek264 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) witam, jakos te nasze NQ j10 to zbyt rewelacyjnej blachy nie posiadają, 2 miechy temu robilem konserwacje podwozia, a nie dawno zauwazylem lekko spuchnietą okolice na tylnim górnym słupku w okolicy wiazki kabli idacej do tylniej klapy, koło samego otworu. NQ J10 2009r., 191kkm, caly od 3 lat caly czas garazowany itd. Problem moze nie jest zbyt powazny w sumie to tyko tam zauwazylem takie cos, auto nie bite oryginalny przebieg potwierdzony w ASO a tu takie kwiatki. Co radzicie ????? planuje samodzielnie usunac "opuchlizne" prysnac konserwacja w sprayu ???? czy jednak dac odrdzwewiacz i pomalowac czarną farbą ???? nie jest to w sumie w ogole widoczne ale musze sie z tym rozprawić ????? co radzicie ????? Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez edek264 zmiana tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 To standardowe miesjce ataku rudej dla QQ. Czyścisz, podkład na rdze aktywny, malujesz pod kolor. Jak wszystko wyschnie psikasz konserwacja do profili i na mokro wkladasz gumeWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek264 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) podaj jakiegos linka jak wyglada taki podklad aktywny ???? myslalem nawet tez o tym zeby wyczyscic i dac hamerite czarny.... jak wyciagne gume to kable zostana a jak prysne konserwacja to czy kablom sie nic nie stanie ????? mam spray czarny, konserwacje w sprayu ale bez wezyka, musze tylko ten odrdzewiacz/podklad aktywny nabyc....widze ze takie podklay aktywne tez sa w sprayu ...ile musze odczekac po polozeniu odrdzewiacza do polozenia faby ????? Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez edek264 dodanie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 podaj jakiegos linka jak wyglada taki podklad aktywny ???? myslalem nawet tez o tym zeby wyczyscic i dac hamerite czarny.... jak wyciagne gume to kable zostana a jak prysne konserwacja to czy kablom sie nic nie stanie ????? mam spray czarny, konserwacje w sprayu ale bez wezyka, musze tylko ten odrdzewiacz/podklad aktywny nabyc....widze ze takie podklay aktywne tez sa w sprayu ...ile musze odczekac po polozeniu odrdzewiacza do polozenia faby ?????Np. R-stop podkład. Konsekwencja nic nie zrobi kablom ani gumie. Nie dawaj konserwacji bez tego wcześniej bo tylko schowasz rdze.. Podkład i na to mozesz nawet ten hamerite jeśli wizualnie Ci nie przeszkadza Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek264 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 tak bede chciał zrobic w takim razie ....dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek264 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Mam taki preparat z Lidla baumix lakier z podkładem od razu na rdzę ale kupię jednak ten r- stop. Wyczyszcze i na końcu to dam + kupię konserwację do profili zamkniętych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Ja wszystkie przelotki kabli zrobiłem na tej konserwacji do profili, polecam Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek264 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 9 minut temu, scanik napisał: Ja wszystkie przelotki kabli zrobiłem na tej konserwacji do profili, polecam Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Masz jakiś konkretny produkt do polecenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Masz jakiś konkretny produkt do polecenia???Nuxodol 750Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek264 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 4 minuty temu, scanik napisał: Nuxodol 750 Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Znalazłem na allegro 1l 45zl z tym że trzeba dokupić dodatkowo pistolet do nanoszenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Sa 500ml w spray, szukaj dobrze Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek264 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 (edytowane) R stop to tylko w internecie można kupić byłem dziś w paru sklepach i nie mają, posiadam to co powyżej Edytowane 16 Sierpnia 2018 przez edek264 zmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 R stop to tylko w internecie można kupić byłem dziś w paru sklepach i nie mają, posiadam to co powyżej Ja nie lubie robić dwa razy a RStop to inny produkt niz farba z lidla. Nikt Ci tu nie powie czy ta farba pomoże na miesiąc rok czy pięć.. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek264 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Dziś zamawiam rstop i konserwację. Przyjdzie na tyg i do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek264 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 (edytowane) wziąłem sie za robotę, dziś, 3 warstwu r stop + 3 warstwy lakier kolor, jutro noxudol 750 i powino być ok Edytowane 22 Sierpnia 2018 przez edek264 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 wziąłem sie za robotę, dziś, 3 warstwu r stop + 3 warstwy lakier kolor, jutro noxudol 750 i powino być ok Tam jest taka podwójna blacha w tym otworze. Wlej Nuxodola w obudowieWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek264 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 13 godzin temu, scanik napisał: Tam jest taka podwójna blacha w tym otworze. Wlej Nuxodola w obudowie Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka robota zakonczona troche czasu potrzebowalem ale spoko nie jest to az tak skomplikowane, nasmarowalem nouxdolem zewnetrzne i wewnętrzne ranty przelotki w slupkach, przelotki w klapie zdrowe, w sumie to problem z tymi wewnetrznymi rantami bo dostep slaby, ale popsikalem tym noxudolem za pomoca tej przedłużki dalem sporo na zewnatrz w sumie to do srodka nie dawalem zbyt duzo ale troche poszlo na końcu tak jak radziles zamocowalem gumy na mokro i przelecialem tu i tam nuxodolem w innym newralgicznych miejscach. Na aliexpress sa kamery endoskopowe z opcja podlaczenia do smartfona i wtedy faktycznie mozna by bylo zajrzec tu i tam, ewentualnie takie lustereczko jak u dentysty zeby dobrze zagladnac do srodka tych przelotek. Dalem sporo r- stopu do srodka, przydala sie stara szczoteczka do zebow ktorą mozna bylo wlasnie przesmarowac dobrze wewnetrzne ranty przelotek, pozniej za pomoca palca przesmarowam kilka razy te wewnetrzne ranty przelotek.....moim zdaniem powinno byc .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Będzie Ok. Moje auto całe było taka kamera sprawdzane przy konserwacji :-DWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Ja robiłem konserwacje jakieś 4 lata temu . Dziś się okazało że mam do wymiany tylne wahacze. Powód- tak zgnite że są dziury. Koszt jednego, to bagatela....1000zł . Lubię to auto , ale jeśli będzie mi " fundowało" takie wydatki , to następnego qaszlaka nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Ja robiłem konserwacje jakieś 4 lata temu . Dziś się okazało że mam do wymiany tylne wahacze. Powód- tak zgnite że są dziury. Koszt jednego, to bagatela....1000zł . Lubię to auto , ale jeśli będzie mi " fundowało" takie wydatki , to następnego qaszlaka nie będzie. A tak z ciekawości ile płaciłes za ta konserwacje i ile trwało jej wykonanie? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Płaciłem ok. 500 zł. , trwało 3 dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Płaciłem ok. 500 zł. , trwało 3 dni .Ja ok 2 500 zl i trwała prawie 3 tygodnie.. Sama chemia to połowa tej cenyWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek264 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 u mnie konserwacja trwala 6 dni, 1500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadzidtsu Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Witam, czy jest ktoś w stanie polecić miejsce w którym konserwują podwozie w okolicach Pruszków-Warszawa Ursus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi